Taksojuhte terroriseerivad kantpead: nüüdsest hakkate parkimise eest maksma 50 eurot kuus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Suur-Karja tänaval
Taksod Suur-Karja tänaval Foto: Tairo Lutter

Tallinna vanalinnas Suur-Karja tänaval on taksojuhtidele ette nähtud kaks taksopeatuse kohta, kuid seal saab seista ka söögikoha Taco ja baari Dubliner ees. Juba aastaid on «Bermuuda kolmnurgaks» tituleeritud alal figureerinud üks taksofirma, kes hoiab positsioone vahendeid valimata.

Postimehe poole pöördus taksojuht Raivo (perekonnanimi teada – J.K.), kelle sõnul paljud linnas tegutsevad taksojuhid väldivad Suur-Karja tänava ümbrust, sest kardavad oma tervise ja auto pärast. «Väga paljusid taksojuhte on ähvardatud füüsilise vägivallaga ja lubatud lõhkuda sõiduk, kui nad piirkonda oma takso pargivad ja kliente ootavad,» kirjeldab ta.

Probleem on kestnud juba aastaid. Varasematel aastatel on teisi taksojuhte pekstud ja sõidukitel rehve läbi torgatud. Augusti lõpus võttis olukord aga täiesti uue pöörde, nüüd saabusid tänavale kantpead, kes hakkasid «katust pakkuma».

«Kesköö paiku ilmusid Suur-Karja tänavale kolm vene keelt kõnelevat meesterahvast ja hakkasid järjest taksosid läbi käima. Ütlesid, et nüüdsest hakkate maksma 25-50 eurot ja nemad tagavad selle, et taksojuhid saavad seista Suur-Karja tänaval koos Global Taksodega,» ütles Raivo. «Raha eest lubasid organiseerida selle, et keegi pistise maksjaid tänaval ei segaks.»

Mõned taksojuhid läksid sellise jutu peale koheselt minema, ilmselgelt kartes, teised taksojuhid võtsid mõtlemisaega ja meeste kontaktandmed. Seal samas seisis Raivo väitel ka Tallinki ettevõttele kuuluv taksobuss, kelle juurde jõmmid läksid suhtlema hoopis teisel toonil.

Taksojuhile öeldi, et ta võtab liialt ruumi. Roolis olnud juht vihastas ja tuli autost välja, mille peale mehed tagasi tõmbasid ja korraks eemaldusid. Kui taksojuht autosse istus, siis koogiti taskust välja naaskel, millega mõned sahmakad rehvidesse virutati. Hiljem sõitma hakanud juht märkas, et läbi oli torgitud kaks rehvi.

Raivo sõnul on see ainult üks episood aastatepikkusest võitlusest, ent ükski jõuorgan ei ole seda veel suutnud lahendada. Juba toimepandud kuritegudega tegeleb politsei, aga linna taksonduse kontrollimisega laiemalt munitsipaalpolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles