Pirital alustati kooliaastat linna uhkeimas vastvalminud koolimajas

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konstantin Pätsi vabaõhukool alustas tänavu kooliaastat uuesti hoonetekompleksis, kust viis aastat tagasi oldi sunnitud lahkuma, sest maja oli nõnda halvas olukorras.

Alanud kooliaasta on Tallinna K. Pätsi vabaõhukooli kooliperele eriline, sest nüüdsest on nad vanas koolimajas tagasi. Pirital Vabaõhukooli teel on valminud kaunis keskkonnas nüüdisaegsed ruumid. «Tahaks öelda, et kõik on tänavu teistmoodi, aga pealmine vahe on selles, et need viis aastat, mis me asenduspinnal olime, seal olid võimalused ainult õppimise jaoks, aga meil on sellised lapsed, kes vajavad väga palju rohkem kui ainult õppimistingimusi,» sõnas Tallinna Konstantin Pätsi vabaõhukooli direktor Erle Põiklik.

Sisekaitseakadeemia asenduspinnal olnud aknataguse okastraadi asemel on nüüd rahustav loodus. «Heas keskkonnas õpivad lapsed paremini ja töötajad töötavad paremini. Seda nimetatakse miljööteraapiaks. Selline vabam ja looduslik keskkond ärgitab loovust ja see on asi, mida me oma töötajatelt ja lastelt soovime,» ütles Põiklik.

Ehitustööde käigus rajati koolikompleks, mis on projekteeritud vastavalt koolis õppivate tundeelu- ja käitumishäiretega laste vajadustele. 5102 ruutmeetri suurune koolikompleks koosneb täielikult rekonstrueeritavast peahoonest ja uuest spordisaalist.

Tallinna Konstantin Pätsi vabaõhukooli ehitustööd läksid maksma 3,8 miljonit eurot. Ehitustöid teostas Riito Ehituse AS, koolihoone remont-restaureerimise ja rekonstrueerimise projekti koostas AS Amhold, kogu ettevõtmist juhtis ja koordineeris Riigi Kinnisvara AS. Ehitust rahastas riik ja  Euroopa Regionaalarengu Fond.

Tallinna Konstantin Pätsi vabaõhukool on haridus- ja teadusministeeriumi hallatav riigi põhikool tundeelu- ja käitumishäiretega õpilastele. Koolimajas on ruumi kuni 140 õpilasele.

Tallinna Konstantin Pätsi vabaõhukooli asutas riigivanema Konstantin Pätsi initsiatiivil 1938. aastal Eesti Punase Risti Peavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles