Peetri koolis alustas kooliteed seitse esimest klassi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimene september on ärev päev nii õpetajatele, lapsevanematele kui ka lastele. Tallinna külje all Peetri põhikoolis alustas kooliteed seitse klassitäit lapsi, kelle vanemad ja tuttavad täna ühe korraga aulasse ei mahtunudki. Koolipere otsustas seetõttu korraldada kaks aktust.

Aktus algas kella 13 paiku, ent usinamad lapsevanemad olid koos võsukestega sammud kooli poole seadnud juba pool tundi varem, ja õigesti tegid, sest vahetult enne aktuse algust oli saal nii täis, et paljudele istekohti ei jätkunud.

Paar minutit enne aktuse algust siirdusid neli paralleelklassi, kaheses rivis ja üksteisel käest kinni hoides, aula ukse taha. Korrapäraste rivide vahel sõelusid sel hetkel piltnikud ja videomehed, käisid klõpsud ja sähvakad. Õhus oli tunda, kuidas lastel süda ärevusest peksis, sest väikse ukse taga oli saalitäis inimesi.

Sisse juhatatakse esimene klass, rahvas saalis tõuseb ja plaksutab. Lava ees ootavad värskeid õpilasi aabitsad ja teklid. Lapsed sätitakse istuma kitsastele pinkidele, seljad üksteise vastu, lisaks pressivad end sinna veel õpetajad.

Kõned kuulatud saabub kauaoodatud hetk, aabitsad laual leiavad omaniku. Päeva aga lõpetas kooli õpetajate meeleolukas etteaste, kus auditooriumile kanti ette Curly Stringsi tuntud lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles