Mehe tapmises süüdistatav taksojuht toodi kohtusse sundkorras

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopeatus.
Taksopeatus. Foto: Sille Annuk

Politsei toimetas täna sundkorras Harju maakohtus toimuvale kohtuistungile taksojuhi, keda süüdistatakse kliendiks pressinud mehe tapmises kruvikeerajaga ning teise taksofirma taksojuhi löömises kraaninupust kasteediga.

Kohus oleks protsessi alustanud eile, kuid siis ei ilmunud tapmises ja kehalises väärkohtlemises süüdistatav Meelis Roht (28) istungile, mistõttu tegi kohus määruse tema sundtoomise kohta, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kohtuniku küsimusele, miks vabaduses viibiv süüdistatav eile istungile ei tulnud, vastas too, et magas lihtsalt sisse.

Pärast süüdistuskõnet tunnistas Meelis end kehalise väärkohtlemise süüdistuses täielikult süüdi, kuid tapmise süüdistuses vaid osaliselt.

«Tahtsin vaid kehavigastusi tekitada, mitte tappa,» kinnitas Meelis ja lisas, et tema mõlemas kuriteoepisoodis kannatanud on ise varem kriminaalkorras karistatud.

Põhja ringkonnaprokuratuur teatas Postimehele, et süüdistab 28-aastast Meelist tapmises ja kehalises väärkohtlemises.

Süüdistuse kohaselt tekkis taksojuhina töötanud Meelisel eelmise aasta 15. märtsi hommikul Tallinnas Kunderi tänaval tüli taksoga sõita soovinud 31-aastase mehega. Nimelt olid Meelisel juba kliendid olemas ja ta keeldus seda meest sõidutamast, millest sai alguse sõnavahetus. Konflikti käigus lasi Meelis mehele näkku pipragaasi ja lõi teda autoukse sahtlist kaasa võetud kruvikeerajaga pähe. Kannatanu suri saadud vigastuste tagajärjel järgmisel päeval haiglas.

Samuti süüdistatakse Meelist kehalises väärkohtlemises. Nimelt tekkis tal 2013. aasta 11. juuni öösel vanalinnas teise taksojuhiga tüli parkimise pärast ja Meelis lõi 42-aastast kolleegi korduvalt kraani käepidemega näkku põhjustades talle näovigastusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles