Fotod: lapsed leidsid Tallinnas koolitee turvaliselt

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala lõpuni on korrakaitsjate tähelepanu suunatud eeskätt koolide ja ülekäiguradade juures toimuvale, et tagada turvalist kooliteed kõigile suurematele ja väiksematele liiklejatele.

Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Riho Tänaku sõnul tuleks järgnevatel päevadel kõigil liikluses osalejatel varuda tavapärasemast märksa enam aega ja kannatust ning olla eriti tähelepanelik ja üksteisega arvestav. 

«Liiklus on kindlasti linnas ning suuremates asulates tihedam, mistõttu tuleks hilinemiste vältimiseks aegsasti teele asuda. Kuna paljudele lastele on üksi linnas liiklemine uus ja harjumatu, peaksid autojuhid eriti hoolikad olema nii ülekäiguradade kui ka koolide juures ning valima rahulikuma sõidukiiruse, et pidurdusteekond oleks võimalikult väike ning reageerimisaeg piisav,» rõhutab Tänak.

Tänak lisab, et see nädal on õige aeg näidata liikluses üles hoolivat käitumist: «Täiskasvanute südameasi olgu lastele head eeskuju anda, et esimesi iseseisvad samme astuvad ning uute olukordadega kohanevad väikesed liiklejad saaksid viisaka ja lugupidava liikluskäitumise osaliseks. Eriti oluline on ületada teed ainult rohelise tulega ja selleks ettenähtud kohas, ka siis, kui autot lähenemas ei paista.»

Kooli alguse nädalal on tavapärasest rohkem politseinikke liiklust rahustamas üle Eesti. Korrakaitsjatel on abis ka vabatahtlikud ning pealinnas munitsipaalpolitsei.

Mupo töötajad on esimese koolipäeva puhul väljas Õismäel, kus turvatakse koolide lähistel olevaid ülekäiguradasid. Samuti on Mupo patrull abiks kutsutud parkimise ja liikluse reguleerimisele Ehte gümnaasiumi juures kooliaasta avaaktuse ajaks.

«Olime valmis välja panema veelgi rohkem abijõudu, aga politsei võimekus oli sel aastal nii suur, et meie osalemine on võrreldes varasemate aastatega tagasihoidlikum,» ütles mupo menetlusosakonna juhataja asetäitja Toomas Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles