Pooled vargad on alaealised

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Olulise osa kuritegudest sooritavad alaealised õigusrikkujad, kes panevad toime näiteks umbes pooled vargused.


See selgus politseiprefekt Elmar Vaheri poolt Tallinna linnavolikogule antud ülevaatest. «Peale selle nad ka kaklevad rohkem kui täiskasvanud. Linnaosade lõikes alaealiste kuritegevus Lasnamäel kasvab, kesklinnas aga väheneb. Kesklinn on meil pikka aega luubi all olnud, me oleme sinna palju panustanud ja ka tulemusi saavutanud,» tõdes Vaher.

Linnaosade lõikes tegid alaealised siiski enim pahandusi kesklinnas. Samas näitab võrdlus möödunud aastaga, et alaealiste kuritegevus kesklinnas on umbes veerandi võrra vähenenud. Samas Lasnamäel, mis on alaealiste kuritegevuse edetabelis teisel kohal, on kuritegude arv 22 võrra kasvanud. Üksikute juhtumite võrra on alaealiste poolt toime pandud kuritegude arv suurenenud ka kõigis teistes linnaosades. Ainsaks erandiks on siin Haabersti, kus alaealiste poolt toime pandud kuritegude arv vähenes mulluse 30 juhtumi pealt 14 peale.

Tänavu üheksa kuu jooksul avastatud kuritegudest oli Tallinnas alaealiste poolt või osavõtul toime pandud 295 kuritegu, mis moodustas 5,2 protsenti avastatud kuritegudest. Möödunud aasta samal perioodil panid alaealised Tallinnas toime 297 kuritegu ehk viis protsenti.

Alaealised panid toime 156 varavastast kuritegu, see on 56 protsenti rohkem kui möödunud aastal. Nende arvele langeb 131 vargust, seitse röövimist, viis kelmust, seitse väljapressimist ja kolm omavolilist kasutamist.

Samuti sooritasid alaealised 73 isikuvastast kuritegu ehk veerandi võrra rohkem kui mullu. Alaealiste arvele langeb 71 kehalist väärkohtlemist, samuti üks tapmine ja üks ähvardamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles