Hiigelvaateratas tuleb, kõrgus veel lahtine

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi tee 2 kaubanduskeskus
Peterburi tee 2 kaubanduskeskus Foto: Pro Kapital

T1 kaubanduskeskuse vahetusse lähedusse plaanitakse ehitada Kesk- ja Ida-Euroopa suurim vaateratas.

Peterburi teele rajatava T1 kaubanduskeskuse vahetusse lähedusse plaanitakse ehitada hiiglaslik vaateratas. «See plaan on meil endiselt olemas ja me kindlasti seda sinna paigaldada tahame. Me endiselt natuke arutame asjaomaste instantsidega selle vaateratta võimaliku kõrguse osas. Praegu on siin olnud puhkuseperioodid ja meil ei ole täit selgust tipu kõrguse osas,» selgitas Pro Kapitali tegevjuht Allan Remmelkoor ja lisas, et täpsemalt on veel vara kommenteerida.

«Vaateratas oleks uhke ja äge maamärk Tallinna linnale ja miks mitte ka kogu Eestile,» ütles Remmelkoor. «See võiks tulla Põhjamaade ning miks mitte ka Kesk- ja Ida-Euroopa suurim.»

Sellise kõrge ehitise rajamiseks on vaja kooskõlastus lennuametilt ning luba linnalt, kuid vastavaid kooskõlastusi ja lubasid veel välja antud ei ole.

T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskus rajatakse Tallinna Peterburi mnt 2. Kaubanduskeskuse ca 55 000 m² rendipinnal on ruumi rohkem kui 200 poele. Keskus plaanitakse külastajatele avada 2017. aasta sügisel. Selle orienteeruv ehitusmaksumus on 70 miljonit eurot.

T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskus on osa tulevasest suurest Tallinna ühistranspordisõlmest, mis on linna üks olulisemaid infrastruktuuri arendusi lähiaastatel ning mis hõlmab lisaks kohalikele liinidele  ka ühendust lennujaama ja Rail Balticu rahvusvahelise raudteejaamaga.

T1 arhitektid on Antonio Lavieri ja Inge Sirkel-Suviste (Novarc Group AS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles