Saue abilinnapeaks sai Jan Trei

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Trei (IRL).
Jan Trei (IRL). Foto: Sander Ilvest

Saue Linnavolikogu valis tänaõhtusel istungil Saue abilinnapeaks Jan Trei, kelle poolt hääletas üheksa volikogu liiget, vastu oli seitse.

Jan Trei sõnul tegi talle ettepaneku Saue abilinnapeaks asuda IRL-i Saue osakond, erakonda kuulub ta aastast 2001.

Otsuse langetamisel ja ettepaneku tegemisel rääkis Jan Trei  kasuks pikaajaline töökogemus riigihalduses ja erinevates omavalitsustes, sealhulgas Saue linnas, Viimsi vallas ja Tallinnas.

Saue abilinnapeana hakkab Jan Trei vastutama  linna kultuuri-, hariduse- ja spordielu ning sotsiaalhoolekande ja kodanikuühiskonna koostöö eest.

«See koht kuulub koalitsioonilepingu järgi Isamaa- ja Res Publica Liidule. Kuna kahetsusväärsel kombel härra Jüri Tümanok lahkus meie seast, siis oli vaja kiirelt leida inimene, kellel on pikaajaline kogemus ja võimekus omavalitsussüsteemis töötada,» ütles Jan Trei.

Treile ei ole Saue võõras, ta on töötanud aastatel 2003-2005 linnavalitsuses juristina ja linnavalitsuse liikmena. «Olen Saue linna eluga kursis, seal ka kunagi elanud, see on üks põhjus, miks otsustati minu kasuks,» sõnas Trei. «Linn on tuttav, hingeelu on tuttav, tegemised tuttavad – sisseelamine on selle võrra oluliselt lihtsam.»

Jan Trei hakkab vastutama Saue kultuuri-, hariduse-, spordielu, sotsiaalhoolekande ja kodanikuühiskonna koostöö eest.

Saue endine abilinnapea Jüri Tümanok suri 17. augustil. Ta oli abielus ja peres kasvas kaks last.

Mais astus Jan Trei tagasi Viimsi vallavanema kohalt. Tagasiastumine on tingitud sisemistest vastuoludest Viimsi volikogus.

Kevadel algatati Jan Trei suhtes kriminaalasi, mis on tänaseks lõpetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles