Põlema süttinud restoranist evakueeriti inimesed

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Talleke ja Pullike Viimsis
Restoran Talleke ja Pullike Viimsis Foto: Liis Treimann

Viimsis süttis restoranis Talleke ja Pullike põlema ventilatsioonitoru, mistõttu tuli inimesed hoonest evakueerida.

Häirekeskusele teatati tulekahjust Harju maakonnas Viimsi vallas Haabneeme alevikus Sõpruse teel asuvas restoranis Talleke ja Pullike kell 14.19. Süttinud oli ventilatsioonitoru. 

Inimesed evakueeriti hoonest. Kesklinna, Lasnamäe ja Muuga päästjad kustutasid põlengu kella 15.07ks.

Päästeamet tegi kindlaks, et restorani köögis süttis ventilatsioonitorus rasv, see omakorda süütas toru ümber oleva isolatsiooni ja karkassi. 

Põleng sai esialgsetel andmetel alguse restorani söega grillahju nõuetele mittevastavast süütamisest, millest omakorda sädemed lendasid ventilatsioonitorru ning süütasid selles oleva rasva. 

Talleke ja Pullike Õismäel
Talleke ja Pullike Õismäel Foto: Peeter Langovits

Alles eelmisel kuul oli põleng sama restoranide keti Ehitajate teel asuvas restoranis, siis süüdati söega grillahju paberi ja õliga ning ventilatsioonitorru lendas säde, mis omakorda süütas taas torus oleva rasva.

Päästeamet tuletab meelde, et põlengute vältimiseks peavad ventilatsioonisüsteemid olema puhtad, samuti on söega grillahju süütamiseks ette nähtud spetsiaalsed tikud, mitte suvaline paber ja õli. 

Kustutustööd lõpetati kella 15.07 ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles