Tallinnale ei eraldata Aegna laevaliini kütusekuluks lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesta.
Vesta. Foto: Heiki Rebane/BNS

Tallinna linn on erimärgistusega kütuse kadumise kompenseerimiseks taotlenud riigieelarvest täiendavaid vahendeid Aegna laevaliini kulude katmiseks, ent majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ei pea linna taotlust põhjendatuks.

Ühistranspordiseaduse kohaselt toetatakse omavalitsusüksuse eelarvest avalikku liinivedu, mida korraldatakse valla- või linnasisesel laeva-, väikelaeva- või parvlaevaliinil. Juhul kui omavalitsusüksuste eelarve tulubaas on ebapiisav, katab riik puudujääva osa kas täies ulatuses või osaliselt, seisab MKM-i kirjas Tallinna transpordiametile.

Tallinn ei ole oma esialgses taotluses ega ka hilisemalt esile toonud asjaolusid, mis tõendaksid, et linna eelarve tulubaas laevaliini kulude katmiseks on ebapiisav. Seetõttu puudub ka alus liiniveo kulude katmiseks riigieelarvest, märgib MKM.

MKM möönab, et 2014. aasta veebruaris vedajaga lepingut sõlmides ei saadud ette näha erimärgistusega kütuse kasutamisega seonduvaid seadusemuudatusi. Samas on sellest ajast saadik üldine kütuse hind oluliselt langenud. Eelnevast tulenevalt ei pea MKM põhjendatuks vedajale täiendavate kulude kompenseerimist, kuna kütuse tegelik hind vedajale ei ole võrreldes 2014. aasta veebruariga kütuseaktsiisi kallinemise võrra suurenenud.

Tallinna linn sõlmis 2014. aasta veebruaris Kihnu Veeteedega Aegna laevaliini avaliku teenindamise lepingu. Uueks liinilaevaks sai laev Vesta. Leping on sõlmitud kolme navigatsioonihooaja peale aastateks 2014-2016. Navigatsioonihooaeg kestab igal aastal 15. maist 15. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles