Mati Kaal muretseb loomaaia jääkarude tuleviku pärast

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Tallinna loomaaias.
Jääkaru Tallinna loomaaias. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal tunneb muret, et kui loomaaed ei suuda piisavalt kiiresti jääkarude elamistingimusi parandada, võivad nad neist üldse ilma jääda.

Jääkarude vanad võrepuurid on ajast ja arust, ent neil, kes ei suuda tehnoloogiaga kaasas käia, kiputakse loomi käest ära võtma, selgitas Mati Kaal «Aktuaalses kaameras», vahendas ERRi uudisteportaal.

«Riia loomaaed jäi niiviisi ilma oma elevantidest ja kui meie nüüd ei suuda mõistliku tempoga alustada ja edasi ehitada, siis on oht, et meie väga hea põlvnemisega jääkarud võidakse ka meilt ära võtta,» tõdes Kaal.

Nimelt alustab loomaaed sel aastal jääkarude ekspositsioonikompleksi ehitamist. Ehituseks läheb vaja kolm miljonit eurot ning seda raha veel loomaaial ei ole, raha ehituse alustamiseks sai loomaaed korjandustest.

MTÜ Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi kodulehel on kirjas, et loomaaia jääkarud elavad siiani kitsastes oludes kasutades eluasemena vanu sõjaväeladusid, mis muutuvad aastatega aina viletsamaks.

Tulevikuplaanid loomaaia polaariumi rajamiseks on olemas ja jääkarude uus kodu koos hariva ekspositsioonikompleksiga loomaaia põhjaosas, otse Paldiski maantee poolse värava läheduses, on seni rajamata vaid rahanappuse tõttu.

Tallinna loomaaias elab isane Nord, emane Friida, kes on ka Tallinna loomaaias sündinud, ning nende poeg Nora, kes sündis 24. novembril 2013.

Tallinna loomaaed tähistas 25. augustil oma 76. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles