Fotod ja video: Estonia teatrisaalis on pärast renoveerimist 800 kohta

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Estonia alustab 110. hooaega renoveeritud teatrisaalis. Suvel toimunud tehniliste ruumide ümberehituse ja esimese rõdu laiendamise järel on teatrisaalis 700 asemel 800 istekohta.

«Tänapäevane heli- ja valgustehnika ei vaja enam nii suuri ruume, nagu 70. aastatel I rõdule kavandati. Samuti on kadunud nõukaajal ehitatud ja võõrkehana mõjunud keskloož,» ütles teatrijuht Aivar Mäe. «Iga võidetud kuupmeeter parandab ka akustikat ja kui lisame siia teatrisaali uue jahutussüsteemi, peaks ka nõudlikumgi külastaja rahul olema,» osutas Mäe.

Lisaks ruumide kaasajastamisele soetas teater lava ja publikut teenindavale personalile uue sidesüsteemi, et tagada kvaliteetne kahepoolne kommunikatsioon etenduste ajal üle terve maja.

Etenduste teenindamise taset tõstavad tunduvalt uus heli- ja valgustehnika ning stangede juhtimiskeskus.

Vaatesaali ja etendustehnika uuendamine läks kokku maksma ligi 700 000 eurot. I rõdu ümberehituse muinsuskaitse eritingimused koostas Liivi Künnapuu, projekteeris Juta Lember.

Hooaja avaetenduseks on operett «Tsirkusprintsess» 26. augustil, samal päeval algab piletite soodusmüük, mis kestab Estonia teatrilaada lõpuni 6. septembril. 10.-13. septembrini toob Estonia teatribuss Narva, Viljandi ja Pärnu suunalt teatrisõpru Tallinnasse ning esimene uuslavastus – ballett «Kratt» – jõuab publiku ette 18. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles