Peegelduvad aknaklaasid põhjustavad lindude hukkumise

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lind. Pilt on illustratiivne.
Lind. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tallinna keskkonnaamet ja Tallinna Linnuklubi paluvad inimestel, kes viibivad ruumides, mille akende vastu linnud lendavad, muuta need võimalusel lindudele nähtavaks, kleepides akendele ruumi värvusega kontrastis olevaid pabereid või tõmmata klaasile maalriteibist ribasid.

Tallinnas on täna mitmes paigas toimunud sügisrändel olevate lindude kokkupõrkeid hoonete klaaspindadega, teatas Raepress.

Tallinna keskkonnaamet ja Tallinna Linnuklubi paluvad inimestel, kes viibivad ruumides, mille akende vastu linnud lendavad, muuta need võimalusel lindudele nähtavaks. Seda saab lihtsalt teha kleepides ajutiselt akendele ruumi värvusega kontrastis olevaid pabereid või tõmmata klaasile maalriteibist ribasid.

Linnaruumis levinud ulatuslikud klaaspinnad võivad rändel olevatele lindudele peegeldada taevast või puid ja neid lennul eksitada. Kokkupõrge klaasiga võib linnule kergemal juhul tekitada põrutuse ja ajutise lennuvõimetuse, halvemal juhul lõppeb see surmaga.

Raepress palub hoonetest, millega linnud kokku põrkavad, teavitada Tallinna keskkonnaametit e-posti aadressil keskkonnaamet@tallinnlv.ee või telefonil 640 4572. Elusate, kuid uimaste lindude leidmisel palutakse nad tõsta ohutusse kohta (aiale, puuoksale), kus nad saavad ohutult toibuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles