Kümme velotaksot rikub jätkuvalt vanalinnas liikumise piiranguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velotaksod vanalinnas.
Velotaksod vanalinnas. Foto: Erik Prozes

Tallinna kesklinna vanema Alar Nääme sõnul liigub vanalinnas keelatud alal pidevalt veel pea kümme velotaksot.

«On jäänud ligi kümme velotaksot, mille ühtse välimuse järgi võib eeldada, et tegemist on ühe seltskonnaga, ja mis keelualas endiselt figureerivad. Nendega vesteldes on selgunud, et keelust on nad teadlikud, kuid eiravad seda täiesti teadlikult,» ütles kesklinna vanem BNSile.

«Nende jaoks ei ole ilmselt võimaliku trahvi suurus, liiklusseaduse järgi kuni 40 eurot, piisavalt motiveerivaks, et seadusest kinni pidada. Lisaks on nad kõik varustatud ka raadiosaatjatega ja informeerivad üksteist operatiivselt politsei liikumistest. Seega, kui üks rikkuja tabatakse, siis ülejäänud üheksa jõuavad põgeneda,» lisas Nääme.

Nääme sõnas, et on kahetsusväärne ja ilmselgelt ka ohtlik, et sellised juhid, kes seadusi ei tunne või ei tahagi tunda, teenindavad kliente, kellest enamik on turistid, ning ei oska ka ise kohaliku liiklusega kaasnevaid ohte kõige paremini hinnata.

«Oleme politseid antud olukorrast informeerinud ning politsei on lubanud nendega jõudumööda ka tegeleda. Kesklinna valitsus loodab, et asi saadakse siiski kontrolli alla. Tänase keskpäevase seisuga võis vanalinna keelualas märgata ligikaudu kolme-nelja velotaksot,» sõnas ta.

Alates 15. augustist on velotaksodel vanalinnas jalakäijate alal sõitmine keelatud ja selleks on paigaldatud vastav märgistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles