Loomaaia leopardid nautisid kaneeliaroomi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopardi pere.
Amuuri leopardi pere. Foto: Helen Kaigu

Loomaaiasõbrad muutsid Eesti iseseisvuse taastamise päeva eriti meeldejäävaks amuuri leopardi perele.

Pärast suuremat aedikukorrastamist ja puhta puukoore vedu puistati aedikusse kaneeli, nelki ja harilikku naistenõgest ning toodi kohale mõned elevandisõnnikupallid.

Kõige erutavamaks osutus leopardidele kaneel, sellel püherdati väga hoolega. Ka elevandisõnnik kutsus nuuskima, kraapima ja püherdama.

Möödunud laupäeval poegis viimane buhhaara hirv, nüüd näeb hirveaedikus 11 hirvevasikat. Kolmenädalaseks saanud valgesaba-okassea poeg kasvab jõudsalt, ajab enesekaitseks okkad turri ja turtsub nagu vanaloomadki. Teisipäeval eelkõige linnarahvale kilpkonna-alalt avastatud kolm kesk-aasia kilpkonna muna asetati punase lambi alla hauduma.

Laupäeva öösel vastu pühapäeva juhtus õnnetus elevandimaja karakalipuuris. Emaloom Naomi vasak käpp jäi läbi luugivahelise pilu isaloom Kiffani hambusse, misjärel loomaaia veterinaar pidi rapitud jäseme küünarliigesest amputeerima. Karakalide õueaedik jääb nüüd mõneks ajaks tühjaks, sest Kiffan viidi elama lõvimajja, Naomi aga toibub koos pojaga sisepuuris.

Kesknädalal saadeti Rootsi Nordens Arki loomaaeda kolmeaastane buhhaara uriaali sokk, Moskva loomaaia poole pandi teele aga emane pruun-harjasvöölane ja argusfaasani kukk.

Pühapäeval toimub loomaaias performance «Struktuur».

Teisipäeval on kõik huvilised oodatud loomaaia 76. sünnipäeva loodushariduspäevale. Saab ringi vaadata looduskooli õpitubades ja valida talvepoolaastaks välja meelepärase huviringi. Looduse imedest pajatab Aleksei Turovski, seenetoas määratakse seeni. Laulavad Bel Canto laulustuudio laululapsed. Kohal on loomaaia head sõbrad Tallinna Keskraamatukogu, keskkonnaameti keskkonnahariduse buss, Eesti Mesinike Liit ja nukuteater. Videvikus aga otsitakse loomaaias Matti Masingu juhendamisel nahkhiiri. Vaata täpsemalt siit: http://tallinnzoo.ee/sundmused/loomaaia-sundmused/.

26. ja 27. augustil on 1.–4. klassi õpilased oodatud loomaaia linnalaagrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles