Galerii: Savisaar tuli taasiseseisvumispäeva kontserdil rahva ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tuli täna Vabaduse väljakul peetava taasiseseisvumispäeva kontserdi alguses rahva ette, tegu oli tema esimese avaliku esinemisega pärast haigestumist tänavu kevadel.

«Me oleme jälle koos Vabaduse väljakul nagu 24 aastat tagasi, kui me Eesti vabaks võitlesime, ja nagu kuus aastat tagasi, kui me Vabaduse väljaku uueks ehitasime. See väljak siin on justkui meie rahva südametunnistus. See on iseseisva Eesti riigi suurim ja kaalukaim mälestusmärk,» ütles Savisaar oma sõnavõtus.

Savisaare sõnul on meil, mida möödunud aegadest meelde tuletada. «Nii head kui ka halba. Hea üle rõõmustame, halvaga aga ei kavatsegi me leppida. Selle teeme ümber, sest Eesti väärib paremat,» ütles ta linnavalitsuse teatel.

Ta lisas, et ärgu enam keegi kahelgu, et Eestist saab jälle riik, mida tahavad ning suudavad hoida ja kaitsta kõik meie inimesed. «Ärgu olgu kahtlust, et meist saab jälle avatud maa, kust minnakse vähem, kui tullakse. Ärge kahelge, et meist saab jälle maa, mis hoolib oma lastest, et meist saab rahvas, kes vaatab julgelt tulevikku. Meile on seejuures toeks meie elavad mälestused ja usk oma riiki, mis kandis Rahvarinde võidule veerand sajandit tagasi,» rääkis Savisaar.

Tema sõnul meenutavad 1991. aasta 20. augustil toimunut nii uueks ehitatud Vabaduse väljak, kus tegelikult sündis Eesti vabadus, kui ka Vabaduse kell, mis näitab kaht aega – üht, mis kuulub kõigile, ja teist, mis mõõdab riigi vabaduse aja kestust. Ühtlasi tänas linnapea kõiki, kes Eesti lähiajaloo ühe tähtsaima päeva eel meenutasid 24 aasta taguseid sündmusi eile Harjumäe nõlval linnapea pingi avamisega.

«See ei ole minu pink, kuigi olen praegu tõesti Tallinna linnapea. See on pühendatud ühele minu suurele eellasele, Tallinna linnapeale Jaan Poskale ning mul on hea meel tänase Eesti sünnipäeval meenutada meest, kes koalitsioonis Revali venelastega tõi esmakordselt eestlased võimule Eesti kubermangu pealinnas. Meest, kes tosinkond aastat hiljem kirjutas alla Venemaaga rahulepingu, mis andis tervele Eesti riigile esimese iseseisvuse,» ütles Savisaar Vabaduse väljakul.

Koos Savisaarega olid laval ka abilinnapead Mihhail Kõlvart, Kalle Klandorf, Eha Võrk, Merike Martinson ja Arvo Sarapuu.

Vabaduse väljakul kell 18 alanud lavastuslikul kontserdil esinevad Jassi Zahharov, Alo Kõrve, Estonian Dream Big Band Siim Aimla juhatusel, ansambel Swingers ning solistid Birgit, Liis Lemsalu, Mikk Saar, Kristjan Kasearu, Pearu Paulus ja Mart Sander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles