Reinsalu sõnul aitab uus Tallinna vangla tagada suurema turvalisuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Tallinna vangla eskiis
Uue Tallinna vangla eskiis Foto: RKAS

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul aitab uus Tallinna vangla tagada ühiskonna suurema turvalisuse.

Reinsalu külastas kolmapäeval Tallinna vanglat eesmärgiga toetada praeguse halvas seisukorras oleva ja suurt ülalpidamiskulu nõudva vanglahoone asemele uue nüüdisaegse vanglakompleksi ehitamist, teatas justiitsministeerium BNS-ile.

Reinsalu sõnul on uut vanglakompleksi vaja nii vangide elutingimuste kui ka ametnike paremate töötingimuste tarvis. «Uus vangla peab valmima, see loob suurema turvalisuse ühiskonna jaoks,» ütles Reinsalu.

«Uued tingimused annavad parema võimaluse kinnipeetavate õigusekuulekasse ellu tagasipöördumiseks, luues vangidele senisest paremad võimalused õppimiseks, töötamiseks ja sotsiaalprogrammide läbimiseks.»

«Teine tähtis aspekt - tänapäevase arhitektuuriga vangla loob paremad võimalused vangide järelevalveks. Vanglakuritegude ärahoidmine on uutes tingimustes kindlasti senisest lihtsam.»

«Lisaks on tänane Tallinna vanglahoone väga halvas seisukorras vana ja järjest enam remonti vajav ehitis, mille ülalpidamine muutub iga aastaga järjest keerulisemaks. Sinna investeeringute tegemine on muutumas riigile ebaotstarbekaks,» selgitas justiitsminister.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas 8. juunil välja uue Tallinna vangla ehitustööde riigihanke, millele oodatakse pakkumusi kuni septembri alguseni. Ehitustöödega on kavas alustada tuleva aasta alguses ja uueaegne vanglakompleks valmib senise ajakava kohaselt 2018. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles