Mahapõletatud Kopli tänava maja asemele kerkib uus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli 6a hoone
Kopli 6a hoone Foto: Invego

Kopli tänaval põlenud puuhoone asemele ehitatakse peagi uus kuuekorruseline elu- ja ärihoone.

Foto: Lugejapilt

Esmaspäeval Kopli 6a põlenud puumaja asemele ehitatakse elu- ja ärihoone. «Hiljuti väljastati ehitusluba ja peatselt hakkame korraldama ehitushanget,» ütles OÜ Invego finantsjuht Marko Arro. «Põleng õnneks meie plaane ei mõjuta, kuna seoses uue maja ehitusega pidi vanade amortiseerunud hoonete lammutamine niikuinii lähiajal algama. Usume, et Kalamaja südames asuvate lagunenud majade asemel uue kaasaegse hoone rajamine mõjub positiivselt kogu piirkonnale.»

Pooleldi põlenud maja ei tee arendaja elu kuidagi lihtsamaks. «Hooned olid elamis- ja taastamiskõlbmatud juba siis, kui me krundi ostsime. Tühjalt seisnud hoonetega on tulnud samuti pidevalt tegeleda. Oleme jälginud, et aknad-uksed oleks kinni ja majaesine puhastatud. Õnneks on meil väga tublid naabrid, kes on ümbrust korras hoidnud,» sõnas ta.

Hoone valmib plaanide kohaselt 2016. aastal.

Päästjate sõnul võib kahtlustada, et esmaspäevane Kopli 6a tulekahju sai alguse süütamisest. Hoone uksed ja aknad olid kinni, tuli oli alguse saanud hoone sisehoovist.

Esmaspäeval kell 14.32 teatati häirekeskusele, et Tallinnas Kalamajas Kopli tänaval põleb lahtise leegiga kahekordne tühjana seisev puumaja. Kogu Balti jaama turu ümbrus oli mattunud paksu tossu alla. Põleng pandi piir alles kella 18 paiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles