Fotod ja video: Harjumäel avati Linnapea pink

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hulk tähtsad linna ametimehi tuli lõuna paiku kokku Harjumäele, et avada üheskoos pink.

Abilinnapea Kalle Klandorf rõhutas avamisel, et tegemist ei ole üksnes Edgar Savisaare pingiga, vaid see on austusavaldus kõikidele Tallinnas ametis olnud linnapeadele ja kõigile neile, kes on oma energiat ning tahet linna arengusse panustanud.

«Siit, Harjumäe nõlvalt on hea ülevaade nii Tallinna vanalinnale kui ka linna kaasaegsetele ehitistele ja ma loodan, et Linnapea pingist saab meenutuste ja mõtiskluste koht kõigile, kes meie linna arengut väärtustavad,» ütles Klandorf.

Oma energiat ja tahet panustavaid linnategelasi oli avamisele tulnud rohkelt, nad sättisid ennast pingi taha ritta ja kasutasid hiljem võimalust Linnapea pink ise järele proovida. Linnarahvast seekordne avamine paraku eriti ei köitnud.

Linnapea pink restaureeriti Tallinna parkides aastaid kasutusel olevast pingist, millele paigaldati metallplaat kirjaga Linnapea pink.

Tallinna Kommunaalametil kulus Linnapea pingi restaureerimiseks ja paigaldamiseks 1524 eurot. Töö teostas Extery OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles