Keeldu rikkuvad velotaksojuhid saavad politseilt trahvi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest on velotaksod Tallinna vanalinnas keelatud. Velotakso Vana-Viru tänaval.Klienti ootava taksojuhi sõnul seisab ta täpselt lubatud ala piiril.
Tänasest on velotaksod Tallinna vanalinnas keelatud. Velotakso Vana-Viru tänaval.Klienti ootava taksojuhi sõnul seisab ta täpselt lubatud ala piiril. Foto: Erik Prozes

Velotaksod on pärast keelu rakendumist vanalinna tänavapildist sisuliselt kadunud. Üksikud taksojuhid, kes korduvalt keeldu rikuvad, saavad politseilt trahvi.

Pärast keelu rakendumist on vanalinnas velotaksode arv oluliselt vähenenud. «Olukord on mitu korda parem, velotaksosid kohtab linnas harva,» sõnas täna öösel abipolitseinikuna Tallinna vanalinnas patrullinud kesklinna vanem Alar Nääme. «Öö jooksul märkasime kõigest paari velotaksojuhti, kes pärast hoiatust viisakalt keelatud alast väljusid.»

Üksikute keeldu rikkuvate rikšadega tegeleb mupo ja politsei. «Meil oli hommikul politsei esindajatega koosolek, kus otsustasime, et korduvalt keeldu eiravad rikšajuhid saavad trahvi,» ütles Nääme. «Üldine pilt on siiski hea. Tundub, et velotaksojuhid on ka ise aru saanud, et olukord väljus kontrolli alt.»

Öösel keelatud alal rahvast teenindanud rikšajuhid tõid vabanduseks selle, et ei ole suutnud oma harjumust muuta. Öeldi ka seda, et keelu rikkumise tagajärjel tõenäoliselt midagi ei juhtu – tasub riskida.

Tallinn keelas alates 15. augustist vanalinna territooriumil laiemate kui 0,8-meetrise läbimõõduga ratastega sõidu. Vanalinna paigaldati ühtlasi vastavad keelumärgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles