Tallinn ei taha propagandalehe tiraaži kärpida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL soovib ajalehe Pealinn sulgeda.
IRL soovib ajalehe Pealinn sulgeda. Foto: Tallinn.ee

Linnavalitsus otsustas täna mitte toetada volikogu IRLi fraktsiooni esitatud eelnõu ajalehe Pealinn tegevuse ümberkorraldamiseks.


Eelnõu teeb ettepaneku vähendada Pealinna tiraaž 40 000 eksemplarini ning lõpetada lehe levitamine väljaspool Tallinna. Samuti tehakse selles ettepanek avada «Pealinna» veergudel volikogu opositsiooni arvamusnurk ning vahetada praegune lehetoimetus välja uue vastu, mille koosseis tuleks leida avaliku konkursiga.

«Tallinna linna ametlik ajaleht Pealinn on muutunud ühe erakonna häälekandjaks, mistõttu on leht kaldunud kõrvale kohaliku häälekandja eesmärgist kajastada linnas toimuvat erapooletult ja tõeselt,» kirjutab eelnõu esitaja Siim Kabrits eelnõu seletuskirjas.

«Praegusel linna jaoks majanduslikult raskel ajal tuleb lehe tiraaži vähendada praeguse kolossaalse 80 000 eksemplari pealt 40 000 peale. Sellega hoiaks lehe eelarve pealt kokku märkimisväärse summa, mis tänavu ulatub pea üheksa miljoni kroonini. Maksumaksja ei pea maksma sellist summat pelgalt pealinna lehe eest olukorras, kus pea iga teist valdkonda on ulatuslikud kärped tabanud. Tuleb lõpetada ka ajalehe tasuta levitamine väljaspool Tallinna piire, kuna lehe tähtsus on lokaalne,» jätkab opositsionäär.

Linnavalitsus otsustas eelnõu mitte toetada. « Linnavalitsus ei saa nõustuda ettepanekuga määrata ajalehe Pealinn maksimaalseks tiraažiks 40 000 eksemplari nädalas, sest Tallinna elanike arv 1. oktoobri 2010 seisuga on 411 880 ning trükiarvu oluline vähendamine jätaks suure osa linnakodanikest ilma esmaallika infost. Nõustuda ei saa ka ettepanekuga lõpetada ajalehe Pealinn tasuta levitamine väljaspool Tallinna piire, kuna Tallinn on terve Eesti pealinn ning siin toimuvast objektiivse info saamise soovi võib vaid tervitada,» otsustasid linnaisad.

Opositsiooni arvamusnurka pole nende arvates vaja volikogu otsuse tasandil sisse seada, sest lehe veerud olevat niigi kõigile linnavolinikele avatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles