Tallinn ei täida müra vähendamise tegevuskava

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna müra suurendavad siin liikuvad kaubarongid
Pealinna müra suurendavad siin liikuvad kaubarongid Foto: Küllike Rooväli

Tallinna linn on küll koostanud keskkonnamüra vähendamise tegevuskava, kuid viimasel kolmel aastal ei ole linn eraldanud tegevuskavas ette nähtud vahendeid, et müra ka tegelikult vähendada.

MTÜ Ökokratt juhatuse liige Priit Adler ütles intervjuus ERRi raadiouudistele, et Tallinn on teostanud müra mõõdistamise, kuid rahapuuduse tõttu ei täideta tegevuskava, vahendasid ERR Uudised.

«Kõige suurem puudus on see, et linnaeelarves ei ole raha ette nähtud mürakaitseekraanide rajamiseks, mida tookordses tegevuskavas oli ette nähtud linna rajada,» lisas tegevuskava üks koostajatest, akustikakonsultant Marko Ründva.

Ründva tõi samas välja, et Tallinna keskkonnaamet ja linnaplaneerimise amet pööravad uute planeeringute puhul tähelepanu ka mürakaitsele. Adleri hinnangul oleks Tallinnas mürakaitset eelkõige vaja magistraalide ääres olevatele lasteaedadele, lasteasutustele, haiglatele ning meditsiiniasutustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles