Kiirabiarst: lilla toru on ohtlik atraktsioon, õnnetusi võib tulla veel!

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kiirabiarst Mare Liigeri sõnul hoiatasid enne avamist Viimsi veepargis ringkäigul käinud esmaabi spetsialistid keskust kurikuulsa lilla toru eest, kirjutab Pealinn.

Kiirabiarst Mare Liiger ei imesta, et Viimsi veekeskuses traagiline õnnetus juhtus. «Torus pritsib vett sulle ninna ja kurku ning basseini kukkudes oled juba niivõrd hingetu ja oimetu, et ei suuda end vee peale tõmmata. Selleks ei pea sa end kuhugi ära lööma ega südameatakki saama,» lausus ta Pealinnale.

«Neid õnnetusi võib tulla veel,» sõnas Liiger. «Tegemist on ekstreemse ja ohtliku atraktsiooniga, kus viga võivad saada ka hea ujumisoskusega inimesed. Inimene võib vees väga ruttu surra. Selleks ei ole suuri sügavusi vajagi, kas või vannis – tõmbad vannis inimest jalgadest naksti vee alla, ja ongi kõik.»

Liiger ütles, et käis esmaabi andjatest spetsialistide meeskonnaga enne Viimsi veekeskuse avamist seal ringkäigul ning keskuse töötajatele elustamisvõtteid õpetamas. «Seesama kurikuulus lilla toru oli just see, mida me hindasime ohtlikuks - selliseks, kus igal juhul peab instruktor kogu aeg juures olema,» sõnas ta. «Aga tegelikult ei ole ka ühe inimese pidev kohalolek piisav, sest tema vaatevälja piirab veekardin – vetelpäästja ei näe, mis selle taga toimub ja kes millal vee alla pudeneb.»

Kas kõnealuse veetoru kasutamisele ei peaks lisapiiranguid seadma või teda üldse keelama? «Tegemist on eurostandarditele vastava atraktsiooniga, nii et selles osas ei ole ka keskuse omanikule midagi ette heita,» sõnas Liiger. «Mina ei süüdistaks ka vetelpäästjat, et ta naist õigeaegselt ei märganud. Ta lihtsalt ei pruukinud näha, et üks inimene niimoodi vee alla kadus. Küll aga võib küsimärgi alla seada, kas nad tegid elustamisel kõik õigesti. Hea on see, et naine on elus. Aga mis on tema ajust saanud, seda me ju ei tea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles