Fotod ja video: puudega lastele kingiti robootikakomplektid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudega lastele kingiti robootikakomplektid
Puudega lastele kingiti robootikakomplektid Foto: Jaanus Leoste

Rahvusvahelisel robootikavõistlusel ilma tegevad noored andsid Käo Päevakeskusele üle robootikakomplektid, et sealsed vaimu- ning liitpuutega lapsed saaksid oma oskusi arendada.

Rahvusvahelise laste robootikavõistlusel Moonbots Google Lunar Xprize osalev Eesti võistkond  andis üle neli  robootikakomplekti Käo Päevakeskusele, et toetada STEM oskuste arendamist raske ja sügava vaimu- ning liitpuudega laste hulgas.

Foto: Jaanus Leoste

STEM õppimine on teadust, tehnoloogiat, inseneriteadust ja mehaanikat hõlmav õppimise viis, mille eesmärk on lastele neid aineid huvitavalt õpetada.  Robootikaõpe hõlman kõiki nelja STEM komponenti. Eestis tegeleb robootikaõpetajate koolitusega Hariduse ja Infotehnoogia Sihtasutus.

Foto: Jaanus Leoste

Annetuse andis üle Gustav Adolfi Gümnaasiumi robootikavõistkond GAG EV3, kes võistleb finaalis LEGO Mindstorms kategoorias veel 9 meeskonnaga üle maailma selle nimel, kelle poolt välja mõeldud kuurobot koos kasulike missioonidega aitab enim huvi tekitada Kuu ja STEM oskuste vastu.

Võitja selgub septembri teises pooles ning auhinnaks on preemiareis Jaapanisse kohtuma päris kuuroboteid ehitavate meeskondadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles