Veekeskuse juht: tänu töötajate õigele tegutsemisele on naine elus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Viimsi uue veekeskuse ees  pärast raske õnnetuse juhtumist laupäeva õhtul. Foto on tehtud kella 20.40 ajal.
Politsei Viimsi uue veekeskuse ees pärast raske õnnetuse juhtumist laupäeva õhtul. Foto on tehtud kella 20.40 ajal. Foto: Erakogu

Tänu töötajate kiirele ja õigele tegutsemisele on eile Viimsi uues veekeskuses õnnetusse sattunud naine täna elus, ütles Atlantis H2O Aquapark juhataja Andres Tiik.

«Kinnitan, et eile juhtus veekeskuses kell 19.40 õnnetus 43-aastase [politsei kinnitusel on naine 42-aastane - toim] naisega. Kohe reageerisid meie instruktorid, kes teda elustasid ja osutasid esmaabi kuni kiirabi saabumiseni,» ütles veekeskuse juhataja Andres Tiik Postimehele.

«Seda, kas tegu oli terviserikkega, näitavad uuringud. Loodame siiralt, et klient paraneb kiirelt ja elame siiralt kaasa tema pereliikmetele,» ütles Tiik.

Tiik kinnitas, et veekeskuse kõik töötajad on läbinud nõuetekohase esmaabikoolituse. «Seda kinnitas ka Tallinna kiirabi välijuhi täna hommikul edastatud tänukiri, kes tunnustas meie töötajate professionaalsust ja õiget tegutsemist kiirabibrigaadi saabumiseni. See on ka põhjus, miks klient on täna elus ja haiglas,» ütles Tiik.

Ta osutas tähelepanu, et veekeskuses on kõik ohutusnõuded väga täpselt reguleeritud ning infoviidad klienditsoonis nähtaval.

Tema sõnul vaadati koos politseiga videosalvestised läbi ning nendest oli palju abi juhtunu asjaolude selgitamisel. «Politseiuurijate suusõnaline kinnitus oli, et infoviidad-reglemendid vastavad normidele ja meie instruktorid tegutsesid professionaalselt.»

«Kahjuks ei saa me ametlikult kinnitada, kas kliendil oli terviserike või mitte, seda uurivad ametnikud ja vastavalt andmekaitseseadusele saavad seda informatsiooni edastada nemad,» ütles Tiik. 

«Meie liutorud on paigaldanud suurim firma Euroopas, kes on paigaldanud hulgaliselt liutorusid, need kõik on tehniliselt korras ja neil on kõik vajalikud sertifikaadid,» kinnitas Tiik.

Selle nädala algul avatud veekeskus töötab ka täna. Tiik rõhutas, et praegu vastab veekeskus kõikidele turvanõuetele. «Meie jaoks on klient kõige olulisem. Selge on see, et oleme valmis täiendavalt investeerima ja lisama personali, kuigi ka täna on meie veetorud Eesti ühed ohutumad.»

Eile õhtul enne kella 20 juhtus Viimsis Atlantis H2O Aquapargis raske õnnetus, kus liugtoru alt basseinist leiti vee alt 42-aastane naine. Teda elustati kohapeal ja toimetati haiglasse väga raskes seisundis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles