Uudiseid loomaaiast: irbisepoeg peab isaga harjuma

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeleopard Deli koos pojaga.
Lumeleopard Deli koos pojaga. Foto: Maaja Kitsing

Neljapäeval vaktsineeriti teistkordselt ja kiibistati lumeleopard Deli 10. augustil kolmekuuseks saanud kutsikas. Jõudsalt kasvanud irbisepoeg kaalub juba 5 kilo 300 grammi. Esialgu ema pojaga suurde ekspositsiooniaedikusse siiski veel ei pääse. Neid hakatakse kokku harjutama isa Ottoga, et seejärel kõik kolm korraga ekspositsiooniaedikusse paigutada.

Takiinidel on kätte jõudnud pulmaaeg ning isatakiin on oma haaremit kaitstes äärmiselt tigedaks muutunud. Buhhaara hirvepullid viidi aga võreaedikust turvalisema tugeva plangu taha, sest nende sarved on täis kasvanud ja luustunud ning loomad on hakanud neilt nahka maha hõõruma.

Leningradi loomaaed, kes Peterburis sel nädalavahetusel oma 150. juubelit tähistab, sai Tallinna loomaaialt kingituseks pruun-harjasvöölase, paari valgetups-marmosette ja paari kääbusmarmosette. Teisipäeval pärale jõudnud kingitus tekitas kohalikus meedias furoori, sest harjasvöölase venekeelne nimetus  (bronenosets) tähendab ka soomuslaeva.

Nädala keskel väisas Tallinna loomaaeda EAZA (Euroopa Loomaaedade ja Akvaariumide Assotsiatsiooni) mittekoosseisuline loomaaedade vaatleja Antony D. Sheridan, kes käib regulaarselt Euroopa loomaaedade olukorda ja arenguid hindamas. Peale Tallinna loomaaias ringi vaatamist ja siinsete loomaaednikega vestlemist lahkus ta üldiselt positiivses meeleolus Riia loomaaeda kaema.

Neljapäeval käisid Swedbanki töötajad vabatahtlikena abiks loomaaia tulevase autoparkla ala kividest puhastamas ja korrastamas. Reedel aga lõpetas kahenädalase tööperioodi loomaaias tänavu juba teine rahvusvaheline vabatahtlike abiliste grupp. Peamiselt haljastustöödel abiks olnud seltskonnas oli inimesi Marokost, Saksamaalt ja Venemaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles