Aasiast tuleb Tallinna üha enam turiste

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Viru tänaval Tallinna vanalinnas
Turistid Viru tänaval Tallinna vanalinnas Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Möödunud aastaga võrreldes on kasvanud Aasia riikidest saabunud külastajate arv, ent vene turistid leiavad tee Tallinnasse üha vähem.

Käesoleva aasta esimesel poolaastal ööbis Tallinna majutusettevõtetes kokku ligi 700 000 turisti, mis on eelmise aastaga võrreldes 3% vähem. Siseturistid moodustasid sellest hulgast 15% ning välisturistid 85%. Majutatud välisturistide arv langes küll 6%, kuid samal ajal on Tallinna majutusettevõtetes ööbinud siseturistide hulk 21% tõusnud.

«Kuna statistikaameti majutusstatistika sisaldab üksnes majutusettevõtteid, kus on vähemalt viis voodikohta, ei kajastu selles külaliskorterites ööbinud turistide arv, mistõttu tegelik majutatute arv on kindlasti suurem, kuid selle kohta kindlad andmed puuduvad,» täpsustas abilinnapea Arvo Sarapuu.

Ligi kolmveerand kõigist majutunud turistidest defineerisid reisi eesmärgiks puhkuse. Tööreisid moodustasid veerandi. Suurim turistide hulk ehk pool kõigist külastajatest saabus Soomest, kümnendik Venemaalt.

Venemaa päritolu turiste majutus Tallinnas võrreldes möödunud aasta sama ajaga 37% vähem, ka soome turistide arv kahanes.

Eelmise aasta esimese kvartali tulemustega võrreldes majutus Tallinnas rohkem välisturiste Lätist, Norrast ja Suurbritanniast.

Uue trendina on märgata Aasiast saabuvate turistide hulga tõusu. Võrreldes 2014. aastaga on Aasia turistide arv tõusnud 29%, moodustades 1. poolaastal Tallinnas ööbinud välisturistidest 4%.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles