Kopli poolsaarel lammutatakse kasutuskõlbmatuid elamuid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasara tänava tondilossid lammutatakse maha ja nende asemele kerkivad lähiaastatel energiasäästlikud munitsipaalelamud.
Vasara tänava tondilossid lammutatakse maha ja nende asemele kerkivad lähiaastatel energiasäästlikud munitsipaalelamud. Foto: Jaanus Lensment

Kopli poolsaarel jätkub linnale kuuluvate kasutuskõlbmatuks muutunud elamute lammutamine.

«Vasara tn 9 kinnistul asunud hoone on nüüdseks juba lammutatud ning kinnistu heakorrastatud. Eelmisel nädalal allkirjastati leping Vasara 12 ja 14 kinnistuil paiknevate hoonete lammutamiseks. Lammutamisele läheb käesoleval aastal ka Vasara tn 13 hoone,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Peale hoonete lammutamist kinnistud heakorrastatakse ning tulevikus saame need sotsiaalsel eesmärgil kasutusele võtta.»

Võrk lisas, et linnavalitsus plaanib koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga piirkonnale struktuurplaneeringu koostada, vastav projekt on juba ette valmistatud.

Lammutatavad 1950-ndate aastate alguses ehitatud, arhitektuurilise väärtuseta hooned on amortiseerunud ja elamiskõlbmatud, nende renoveerimine ja tänapäevaste nõuetega vastavusse viimine ei ole majanduslikult otstarbekas. Sihtasutus Kredex eraldas nelja elamu lammutamiseks kokku 40 493 eurot toetust, mille eesmärk on aidata kohalikke omavalitsusi kasutusest välja langenud elamute lammutamisel.

2014. aastal lammutas linnavaraamet Vasara-Kopliranna kvartalis Vasara tn 7 hoone ning korrastas Kopliranna tn 35 kinnistu, millel asunud hoone langes tuleroaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles