Naine leidis Balti jaama trepilt suure koguse raha

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaam 2015.
Balti jaam 2015. Foto: Martin Ilustrumm

Naine leidis Balti jaama ostukeskuse trepilt 3715 eurot ja 55 300 Vene rubla ning otsustas selle üle anda munitsipaalpolitseile.

Munitsipaalpolitsei ameti kesklinna tugipunkti tuli kodanik Svetlana G, kes oli Balti jaamas asuva ostukeskuse trepilt leidnud kilekoti suure summa rahaga. Raha oli pakendatud ümbrikusse ning üleandmis-vastuvõtuaktiga tuvastati sellest 3715 eurot ja 55 300 Vene rubla.

Mupo ametniku sõnul oli ümbrikule vanema inimese käekirjaga kirjutatud Hiini 10 KÜ. Lisatud oli ka numbrite kombinatsioon, mis võis viidata ühistu pangakontole. Kuna käekiri oli raskesti loetav, asus ametnik kontrollima äriregistris olevaid sarnaseid aadresse, kuid ei leidnud ühtegi seost. Käekirjast võis arvata, et tegu on vanema ning venekeelse inimesega, seetõttu otsustas  ametnik proovida viimasena ka Niine tänava versiooni.

«Niine 10 korteri ühistu oli registris olemas ja võtsin ühendust kõigi ühistu juhatuse liikmetega. Uurisin, kas nende majas on lähiajal midagi juhtunud ning kas on teada antud mõnest rahakaotusest. Vestlesin ka majaelanikega, kelle sõnul  elab vanem vene rahvusest naisterahvas Valentina, kes käib tihti tütre juures Venemaal ja kes juulikuus sinna sõitis,» selgitas mupo kesklinna ametnik.

Majaelanike sõnul kannatab vanem naisterahvas mälukaotuse all. Ta kas kaotab või temalt varastatakse tihti asju. Ühele naabrile meenus, et eelmisel nädalal väitnud Valentina, et temalt olevat varastatud suur summa raha. Ühistu juhatuse sõnul oli vanamemmel olnud kopsakas üürivõlgnevus, mille ta äsja tasus ning seejärel tütre juurde Peterburi sõitis.

«Ilmselt kaotas vanamemm oma raha raudteejaamas,» selgitas ametnik, kes uuris välja memme tütre telefoninumbri ning temaga ka ühendust võttis. Jutuajamisest selgus, et vanamemme väitel oli tema Niine tänava korterist kaduma läinud suur summa eurosid ja Venemaa rublasid. Küsimusele, kus memm raha hoidis, teadis tütar, et tema teada asunud raha ümbrikus. Kuna tütar ei viibinud helistamise hetkel kodus, lepiti kokku, et tütar helistab tagasi pärast emaga vestlemist.

Politseist kontrollimisel selgus, et juuli alguses oli registreeritud väidetav rahavarguse juhtum Valentinalt.

Veidi hiljem tuli kõne Peterburist ja vanamemme küsitledes selgus, et memm oli tõesti viibinud Balti jaama ostukeskuses, kus tal hakanud halb ning kukkunud. Inimesed olevat osutanud talle abi ning toimetanud memme koju Niine tänavale.

«Ilmselt kaotas memm oma raha just sel hetkel ning pärast koju jõudmist avastas raha puudumise ning helistas politseisse. Kuna memm ja tema tütar on hetkel jätkuvalt Peterburis, andsin raha üle juhtumiga tegelevale politseinikule,» ütles mupo kesklinna tugipunkti ametnik. Mehe sõnul on tal väga hea meel nii selle inimese üle, kellel oli ausust raha muposse toimetada, kui ka vanamemme üle, kellele kadunud summa tähendab mitme-mitme kuu elamisraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles