Politsei tabas Rahumäe terviserajal naist rünnanud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviserada Rahumäe kalmistu taga.
Terviserada Rahumäe kalmistu taga. Foto: Eero Vabamägi

Politseinikud pidasid kaks nädalat tagasi kinni 26-aastase Lauri, keda kahtlustatakse maikuus Tallinnas Rahumäe terviserajal 21-aastase naise ründamises.

Postimehe andmetel on tegemist 9. augustil 1989. aastal sündinud Lauri Õunaga.

Praegu viibib 29. juulil kinni peetud Lauri kontrolliks raviasutuses, kus teda uuritakse kriminaalmenetluse korras selgitamaks, kas ta oli teo toime panemise ajal süüdiv.

Politseileitnant Signe Sulbi sõnul juhtub selliseid ründeid väga harva ning tegemist on üksikjuhtumitega. «Kuna säärased juhtumid on šokeerivad ja tekitavad hirmutunnet, teeb politsei kõik, mis võimalik, et ründaja tabada,» ütles Sulbi.

26-aastast Laurit on ka varem seostatud ühe sarnase juhtumiga.

Põhja ringkonnaprokuratuuri 2014. aasta 18. juulil koostatud kriminaalmenetluse lõpetamise määruse järgi ründas Lauri Õun 2013. aasta 23. mail ühes Tallinnas asuva raamatukogu individuaalboksis seljaga ukse poole istuvat J.V.

Juhtunu leidis aset kella 19.50 paiku, kui boksi sisenes Lauri, kellega J.V. ei olnud varem kunagi kohtunud, ja viskas ohvri kaela kangast eseme ja hakkas sõnagi lausumata sellega J.V. kägistama.

Kägistamine kestis umbes 20 sekundit, kuni J.V. õnnestus Lauri eemale seina äärde tõugata. Kannatanu ehmus Lauri tegevusest ja tundis kägistamisel füüsilist valu, samuti tekkis hingamisraskus.

Peale lühikest vestlust väljus Lauri boksist ja kiirustas raamatukogust välja. Kannatanu kaelal kõri piirkonnas fikseeriti peale juhtunut ligi viie sentimeetri pikkune marrastus, täppisverevalumid ning kaela parempoolses alumises osas punetus.

Määrusest selgub, et kriminaalmenetluse seadustiku järgi võib avaliku menetlushuvi puudumise tõttu jätta kuriteo toimepanija kriminaalkorras karistamata.

Samuti võib kriminaalmenetluse lõpetada ja kohustused määrata prokuratuur, kui kriminaalmenetluse esemeks on teise astme kuritegu, mille eest karistusseadustiku eriosa ei näe ette vangistuse alammäära või näeb karistusena ette ainult rahalise karistuse.

Prokuratuuri määruses seisabki, et arvestades, et kriminaalmenetluse esemeks on teise astme kuritegu, mille eest on sanktsioonina ette nähtud rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus, kannatanu tsiviilhagi ei esitanud, kriminaalmenetluse kulud puuduvad, kahtlustatavat ei ole varem kriminaal- ega väärteokorras karistatud, tal on püsiv elu- ja töökoht, lisaks õpib kahtlustatav Tallinna Tehnikaülikoolis ning tema süü ei ole suur ja Laurit saab mõjutada teda kriminaalkorras karistamata, määrates talle kohustuse tasuda riigituludesse 320 eurot ja kuna kriminaalmenetluse jätkamiseks puudub avalik menetlushuvi, kuulub kriminaalmenetlus lõpetamisele.

25. mail sattus rünnaku ohvriks Tallinnas Rahumäel tervisejooksu teinud 21-aastane naine. Tal õnnestus ründajale vastu hakata ning ta pääses vigastusteta.

Kannatanu pöördus hiljem politseisse, kus talt võeti esmased proovid jälgede ja asitõendite saamiseks, samuti andis ta uurijatele teda rünnanud mehe kirjelduse.

Loe veel: Tallinnas ründas käeraudadega mees tervisejooksu tegevat naist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles