Täies rõivais merre jalutama läinud naisele kutsuti päästjad

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Päästjad said laupäeval kutse, kus teatati, et Pirita rannas käitub kummaliselt naisterahvas, kes on nimelt läinud merre jalutama täies rõivais.

Laupäeval kell 21.46 sai Häirekeskus teate, et Pirita rannas rannahoone juures on läinud üks naine merre jalutama. Olukorra tegi veel imelikumaks asjaolu, et naisel olid riided seljas. Otsest uppumisohtu polnud, õnneks said rannasviibivad inimesed siiski aru olukorra tõsidusest ja helistasid hädaabinumbril.

Pirita päästjate saabudes oli naine suhteliselt kalda ääres, märgade riiete järgi oli siiski näha, et inimene oli käinud rinnuni vees. Pärast vestlust päästjatega otsustas umbes 30-aastane naine oma imeliku jalutuskäigu lõpetada ja tuli kaldale. Naine tunnistas ise, et  oli tarvitanud alkoholi ning tuju pole just kiita. Imelikule jalutuskäigule tal põhjendust polnud. Päästjate lahkudes jäi naise võimalikke terviseprobleeme välja selgitama kiirabi.

Kuigi selles olukorras polnud otsest uppumisohtu ning ka päästetööd piirdusid mõistliku jutuga, on alkoholijoobes vees viibimine igal viisil ohtlik. Alkoholi mõjul muutub inimese koordinatsioon halvaks, tasakaalukaotus ning vees libastumine võivad lõppeda sellega, et inimene tõmbab kopsudesse vett ja traagiline õnnetus ongi käes. Riietega vees viibimine on veel ohtlikum, sest märjad riided muutuvad raskeks ja võimalik libastumine on veelgi lihtsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles