Uudiseid loomaaiast: londilistel oli pidupäev

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika savannielevandid Draay, Carl ja Fien.
Aafrika savannielevandid Draay, Carl ja Fien. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaias tähistati eile rahvusvahelist elevandipäeva.

Sel puhul said kõik kolm loomaaia aafrika savannielevanti – Draay (pildil vasakult), Carl ja Fien – keskpäeval õueaedikutesse mängimiseks loomaaiasõprade meisterdatud kolm hiigelsuurt jalgpalli. Elevandimajas oli vitriini vaatamiseks välja pandud elevantide hambaid, sabajõhve ja muudki põnevat.

Kell 14 jõudis loomaaeda rahvusvaheline väntorelifestival «FinEst 2015». Loomaaia pargikontsertidel saab uudistada vahvaid leierkastimehi ja kuulata imelist mehaanilist muusikat.

Viimasel juulipäeval munesid esimese muna argusfaasanid, esimesel augustipäeval sündisid valgesaba-okassiga ja buhhaara hirve vasikas. Linnutiikidele lasti inkubaatoris koorunud ja veelinnumajas üles kasvanud kolm noort randhane ja üks stepihani.

Esmaspäeval maandus linnutiikidele kurnatud kormoran. Ta püüti kinni, puhastati kaanidest ja jäeti mõneks ajaks veelinnumajja kosuma. Neljapäeval toodi loomaaeda Lasnamäe tagant haljasalalt leitud järjekordne jänesepoeg, keda emajänes jääb nüüd asjatult otsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles