Omapäi praeleibu valmistanud lapsed sattusid vingumürgituse tõttu haiglasse

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtupoolikul said Tallinnas Lasnamäel Raadiku tänaval kaks poissi kõrbema läinud praeleibade tõttu vingumürgituse ning nad toimetati haiglasse.

Täna kell 16.12 sai häirekeskus teate, et Raadiku tänaval tuleb sotsiaalmaja ühest korterist suitsu. Sündmusele reageerisid Pirita, Muuga ja Lilleküla päästjad. Nende saabudes korteris suurt põlengut polnud ning juba oli kohal maja turvamees. Köögis olid rösteris kõrbema läinud leivad, mis põhjustasidki paksu suitsuvingu. Päästjad tuulutasid ruumid.

Korteris küpsetasid endale praeleibu kuue- ja üheksa-aastane poiss. Paraku läks nende eine nii korralikult kõrbema, et täitis ruumid suitsuvinguga. Lastega koos korteris täiskasvanud inimest polnud, nende ema oli läinud natukeseks välja. Poisid hingasid suitsu sisse sellel määral, et mõlemad viis kiirabi tervisekontrolliks haiglasse.

Väga sageli sõidavad päästjad väljakutsetele, mille põhjustajaks on toidu valmistamisel tekkinud tulekahju. Selline tulekahju liik on hoones kõige sagedasem tulekahju tekkimise põhjus.

Põhja päästekeskuse vanemoperatiivkorrapidaja Andres Mumma ütles, et enamikul juhtudel saavad sellised õnnetused alguse pärastlõunal või õhtul, pliidil küpsev eine jäetakse lihtsalt järelevalveta. «Inimesed lähevad söögi valmistamise ajal kas kodust ära või teise tuppa magama, vaadatakse huvitavaid teleülekandeid või ollakse lihtsalt joobes. Pärast öeldakse, et küpsev söök jäeti järelevalveta ainult korraks. Sellel korral jäid lapsed siiski toitu valmistama omapead ning selline korraks oleks võinud saada väga traagilise tagajärje,» lausus Mumma.

On elementaarne, et lapsi jälgitakse rannas ning omapead neid vette ei lubata. Tuleõnnetuste vältimises peab lapsi samuti instrueerima ning neil ei tohi lasta teha tegevusi, mis kujutavad endast tuleohtu, toonitab päästeamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles