Pihli järglasena on enim juttu kolmest mehest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev.
Rannar Vassiljev. Foto: Arvet Mägi

Ametlikult kinnitamata andmetel on sotsid Tallinna abilinnapea kohale arutanud Rakvere endise linnapea Rannar Vassiljevi, linnavolikogu liikme Jörgen Siili ja Mustamäe linnaosa asevanema Vadim Belobrovtsevi kandidatuuri.

Varem on räägitud ka hiljuti Rahvaliidust üle tulnud Anto Liivati ja ekseurosaadik Marianne Mikko kandidatuurist, kuid nemad Postimees.ee andmetel esimesse valikusse ei mahu.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Tallinna piirkonna esimees Andres Anvelt Vassiljevi, Siili ja Belobrovtsevi kandidatuuri abilinnapea kohale ei kinnitanud. Anvelt ütles BNSile, et abilinnapea kandidaat selgub piirkonna juhatuse koosolekul 26. oktoobril.

SDE endine esimees ja Tallinna abilinnapea Jüri Pihl ütles esmaspäeval BNS-ile, et tema abilinnapea kohalt lahkumise järel oleks sobiv kandidaat sellele kohale Marianne Mikko.

Pihl teatas pühapäeval pärast laupäeval toimunud SDE üldkogu, et kavatseb lähiajal oma Tallinna abilinnapea kohalt taanduda. "Tallinna koalitsioon on üks vähestest võimuliitudest, kuhu Sotsiaaldemokraatlik Erakond kuulub ja seetõttu peaks abilinnapea koht kuuluma poliitikule, kes osaleb ka erakonna juhtimises. Pealegi olen ma aru saanud, et sellele ametikohale on juba uus kandidaat olemas," teatas Pihl.

Riigikogus opositsiooniline Sotsiaaldemokraatlik Erakond valis laupäeval 309 häälega erakonna uueks esimeheks parlamendi väliskomisjoni esimehe ja kunagise kaitseministri Sven Mikseri. Partei esimeheks kandideerisid ka senine SDE juht Jüri Pihl ning Euroopa Parlamendi endine liige Marianne Mikko, kes kogusid vastavalt 124 ja 39 häält.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles