Kutseri spordikompleks on valmis paberil

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna asevanema Priit Kutseri teavitusplakat Sõle 40 Vene eragümnaasiumi seinal
Põhja-Tallinna asevanema Priit Kutseri teavitusplakat Sõle 40 Vene eragümnaasiumi seinal Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Mäletate veel Sõle 40 hoonel ilutsenud Priit Kutseri näolapiga teavitusplakatit, millel seisis: «Kahe aasta pärast seisab siin ujulaga spordikompleks»? Kaks aastat on möödas, aga linnaosavalitsuse lubatud spordikompleksi veel ehitama pole hakatud.

Sel aastal Põhja-Tallinna linnaosa elanikud veel uues ujulas varbaid sulistada ei saa, tuleb veel aastake oodata. «Ma loodan, et järgmisel aastal näeme juba midagi füüsilist. Paberimajandusega on nüüd enam-vähem saadud ühele poole ja ka ettevalmistavad tööd on praktiliselt lõppenud,» sõnas Põha-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi.

«Sel aastal oli meile linnaeelarves eraldatud üle 300 000 euro. Probleeme on tekitanud sealsed trassid. Tegelikkuses tööd ikkagi käivad, kuigi keskus veel otseselt ei kerki,» selgitas Tammemägi. «Ehitust alustame staadionist ja siis on plaan jõuda ka hooneni – kindlasti jõuame.»

Täpselt kaks aastat tagasi, mõned kuud enne kohalike omavalitsuste valimisi, ilmusid Põhja-Tallinnasse linnaosavanem Karin Tammemäe ja tema asetäitja Priit Kutseri suured reklaamplakatid, mille eest tasus Põhja-Tallinna linnaosavalitsus.

Tallinna linnaosavanema asetäitja Priit Kutser lubas plakatil, et Sõle 40 asuva Vene eragümnaasiumi asemel võivad tallinlased mõne aasta pärast sulistada spordikompleksi basseinis.

Ala detailplaneering näeb ette praeguse võimla asemele kolme korvpalliväljakuga võimla ja ujula ehitamise. Ideekonkurssi võidutöös on planeeritud ka raskejõustiku, võimlemise ja maadluse saalid.

Linnaosavalitsusel on kavas rekonstrueerida ka kergejõustiku staadion. Staadioni jooksurada saab uue tartaankatte ning uuendatakse jalgpallimuru ja hüppekaste.

Spordikompleksi planeeritud ujula tuleb nelja 25 meetri pikkuse rajaga, millele lisandub lastebassein. Ujula hakkab olema linnarahvale üldkasutatav. Spordikompleksi ideekonkurssi võitis EstKonsult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles