Edgar Savisaare haigusleht on lõpetatud

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edgar Savisaare haigusleht on lõpetatud ja meer ametlikult tööl tagasi.

Pikalt haigusega linnajuhtimisest eemal olnud Edgar Savisaar osales täna hommikul linnavalitsuse istungil. Linnavalitsuse pressiteenistus kinnitas Postimehele, et meeri haigusleht on lõpetatud ja ta on ametlikult tööl tagasi.

Kuigi Edgar Savisaar oli täna pärast pikka haigust tööl, siis avalikkuse ette on ta otsustanud tulla alles siis, kui on midagi olulist teatada. «Linnapea on nii tagasihoidlik inimene, et ta täna ei pidanud vajalikuks tulla. Inimene tuli lihtsalt tööle, see ei ole midagi erilist,» ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

Klandorfi sõnul hakkavad linnavalitsuse istungid edaspidi olema Poska majas, sest linnavalitsuse hoonele puudub Savisaarel ligipääs. Liftide ehitamisega esindushoonetesse läheb veel aega. Klandorf lisas, et linnapea on hea tervise juures ja täidab oma töökohustusi Tallinnas.

Linnapea kasutas haiguslehel olles ametiautot. Linnakantselei valduses olevaid sõidukeid võib kasutada seoses avaliku võimu teostamisega või linna huvide teenimisega. «Ma arvan, et see teenib linna huve, et linnapea kiiresti paraneb. Linnapea on olnud lausa ennast ohverdav, et on tulnud nii kiiresti tööle tagasi,» selgitas Klandorf.

Kuigi hommikul ei olnud veel teada, kas Savisaar asub parlamendisaadiku kohale või loobub oma mandaadist, siis pärastlõunal kinnitas riigikogu pressinõnuk Epp-Mare Kukemelk, et Savisaar on oma kohast loobunud. Edgar Savisaart hakkab asendama praegune Tallinna kesklinna linnaosavalitsuse pressiesindaja Peeter Ernits.

Savisaar sattus haiglasse 18. märtsil. Viis päeva hiljem amputeeriti Savisaarel jalavigastusest tingitud streptokokknakkuse ja toksilise šoki sündroomi tõttu jalg. 12. mail toimetati ta Tartu ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonnast taastusravile Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Linnapea ei täitnud oma ametikohustusi töövõimetuslehe alusel perioodil 18. mai - 4. august 2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles