Kalaranna tänav ei pruugi õigeks ajaks valmida

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn ehitab, aga jääb tähtaegadega hätta. Kalaranna tänava ehituse llõpp ähvardab septembrisse nihkuda.
Tallinn ehitab, aga jääb tähtaegadega hätta. Kalaranna tänava ehituse llõpp ähvardab septembrisse nihkuda. Foto: Tairo Lutter

Põhja-Tallinnas Kultuurikilomeetri asemele Kalaranna tänavat rajav firma soovib tööde valmimistähtaega kuu aja võrra edasi nihutada, sest mitmed ettenägemata asjaolud on töid takistanud.

Tänavu kevadel selgus, et üks alltöövõtja oli tee all kulgeva kõrgepingekaabli paigaldanud läbi vihmaveekollektori. Selle tõttu hakkas tee pind vajuma ja ühel teelõigul olid ehitustööd häiritud 1. aprillist 3. juunini.

Järgmiseks tuli ilmsiks kütte- ja gaasitorustiku projekteerimisviga, mis takistas töid 19. veebruarist 27. aprillini.

Kolmas probleem olid tellija lahkarvamused aktsiaseltsiga Pro Kapital. Nimelt ei jõudnud pooled kokkuleppele linnale võõrandatava Pro Kapitali maatüki hinna määramise metoodikas ning niikaua, kui vaidlused kestsid, ei olnud võimalik sellel kohal teed ehitada.

Nii soovibki Kalaranna tänavat ehitav Teede REV-2, et tänava ehitustööde lõpetamise kuupäevaks määrataks 31. august, tänava tellijale üleandmise kuupäevaks aga 30. september. Praegune leping näeb ette, et Kalaranna tänav peab valmis olema augusti lõpuks, selle ajani on välja antud ka tänava sulgemise luba. Sama kuulutas ka ehitustandri juures olev silt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles