Mänguväljakule tunginud lapsed aeti minema

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Lasnamäel asuv tuttuus mänguväljak seisab jõude, samal ajal kui lapsed piidlevad tara tagant vägevaid ronimispuid. Mänguväljakule minek on keelatud, kuni linnaisad selle homme ametlikult avavad, ning üleeile kutsuti seal olnud teismelistele lausa politsei.

Lasnamäele Katleri ja Paasiku tänava vahelisele haljasalale ehitatud pereväljak valmis juba mõnda aga tagasi. «See on kauaoodatud peremänguväljak, mis teeb rõõmsaks nii Katleri lasterohke asumi kui ka läheduses olevate asumite elanikke. Katleri asumi keskel asunud väike mänguväljak ei vastanud enam erinevate sihtgruppide vajadustele, sest pakkus lastele vaid piiratud võimalustega mänguelemente. Nüüdseks on olukord täiesti muutunud ning nii lapsed kui ka täiskasvanud saavad nautida uut peremänguväljakut,» ütles Lasnamäe linnaosavanema asetäitja Jaanus Riibe.

Kaua on mänguväljakut oodatud tõesti. «Paasiku ja Katleri haljasalal ootab juba kolmandat nädalat avamist ümberpiiratud mänguväljak. Politsei ei lase lastel mängida, aga see on ainukene mänguväljak selles rajoonis,» pahandas läheduses elav Oleg. «Selle mänguväljaku ehitamist alustati suve alguses ja kõik tööd on juba ammu lõpetatud. Mida nad ootavad?»

Politsei kinnitas, et neile tuli tõesti kõne, kus teatati, et noored on tunginud keelatud alale, aga mis selles täpsemalt sai, pole praegu teada.

Mänguväljaku aia taga pingil istunud inimeste sõnul olid ratastega teismelised esmaspäeval mänguväljakule pääsenud ning sündmuskohal käis politsei, kes noored keelatud alast välja juhatas. Varem on nähtud seal nooremaidki lapsi, kes väljaku avamist pikisilmi ootavad. «Rahvas ootab seda väljakut juba tükk aega,» lisas lapsega ema.

Kuigi objektil ilutseb silt, et tööde valmimise tähtaeg on 15. juuli, on see Lasnamäe linnaosavalitsuse avalike suhete nõuniku Ilja Burtsevi sõnul natuke eksitav, sest tööd lõppesid 31. juulil. «Me ei venita tahtlikult. Ootame kasutusloa menetlemist, et kõik sujuks korrektselt. Me ei saa seda avada, kui luba puudub,» selgitas ta.

«Lepingus on meil kirjas 31. juuli. Kolm nädalat tagasi polnud see kindlasti valmis. Kogu aeg seal töötajad ei asunud, aga nad tegid veel möödunud nädalal seal töid,» ütles Burtsev. «See, et lapsi sinna ei lasta, on nende endi turvalisuse huvides.»

Kaks kuud kestnud ehituse käigus paigaldati väljakule mänguelemendid eri vanuses lastele ning treeningualale täiskasvanute välitrenažöörid. 

Peremänguväljaku projekteeris Arhitektuuribüroo Järve & Tuulik ning selle ehitasid osaühing TAVT ja Inseneriteenused OÜ. Väljaku rajamine maksis ligikaudu 357 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles