Erakoolidesse on soovijaid palju rohkem kui kohti

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese klassi õpilased.
Esimese klassi õpilased. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tallinna erakoolide esimestesse klassidesse on tänavu soovijaid rohkem kui varasematel aastatel.

«Vastab tõele, et viimastel aastatel on erakoolidesse tung olnud üha suurem. Avaldusi on olnud kordades rohkem, kui me saame vastu võtta,» ütles Audentese erakooli direktor Ahto Orav.

Audenteses avatakse igal aastal vaid kaks paralleelklassi, kuid kuna erakool tegutseb nii suures kui ka väikeses koolimajas, siis eelmisel aastal tekkis üks klassiruum juurde ning sellest lähtuvalt avati erandkorras kolm paralleelklassi.

Soovijaid on mitu korda rohkem teistessegi erakoolidesse. Tallinna Vaba Waldorfkooli esimeses klassis alustab näiteks tänavu 20 õpilast, kuigi tahtjaid oli direktor Heli Piisangu sõnul 80 ringis.

Avaldusi oli märgatavalt rohkem ka Nõmme Erakoolis. «Meil on üks klass, kuhu mahub 24 õpilast, kuid me oleme vastu võtnud tavaliselt 22-23 õpilast. Väga laias laastus oli ühele kohale 2,5 kandideerijat. Võrreldes varasemate aastatega oli avaldusi märgatavalt rohkem,» ütles kooli sekretär Anu Rooseniit. «Ilmselt mõjutab meid see, kuidas läheb jagamine piirkonnakoolides ja lähivaldades. Nõmme on paraku selline piirkond, kus peaaegu kõik munitsipaalkoolid on õhtuse vahetusega.»

MTÜ Edu Valem juhatuse liikme abi Deniss Kovaljovi sõnul saavad nende kooli esimesed klassid komplekteeritud juba aasta enne esimesse klassi astumist. «Esimesse klassi võtame vastu 40 õpilast. Meil on komplekt iga aasta täis, avame ainult kaks paralleeli. Täpset kandideerijate arvu ei oska öelda, aga 70-80 protsenti kohtadest on meil juba kinni aasta enne esimesse klassi astumist,» sõnas Kovaljov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles