Eha Võrk : korterelamutes vee kinnikeeramine on välistatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Eha Võrk.
Tallinna abilinnapea Eha Võrk. Foto: Liis Treimann

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul ei ole teenuse vahendajal seaduslikku õigust lepingupartnereid vahendatavatest teenustest ilma jätta.

«Seega ei ole Bremi valitsemisel olevate korterelamute elanikel põhjust vee kinnikeeramist või mõnest muust Bremi vahendatavast teenusest ilma jäämist karta,» rõhutas Võrk. «Juhul kui Brem sellele vaatamata mõnes majas siiski vee kinni keerab, on tegemist sulaselge seaduserikkumisega.»

Võrk juhtis tähelepanu, et ka linnavalitsusele saadetud kirjas teatab Brem, et peatab vesivarustus- ja kanalisatsiooni, üldelektri, prügiveoteenuse ja tänavakoristuse vahendamise, seega loobub Brem üksnes nende kuluarvete teenuse osutaja ja tarbija vahel vahendamisest, soovides nõnda loobuda korteriomanike võimalike võlgade edasisest enda kanda võtmisest.

«Kliendi veekraani sulgemine võib toimuda pärast asukohajärgse linnaosa valitsuse kirjalikku nõusolekut ja kliendi sellekohast kirjalikku teavitamist vee-ettevõtja poolt,» rõhutas Võrk.

Abilinnapea sõnul kutsuti sellele kinnitust saamaks Bremi esindajad linnavalitsusse aru andma ning selgus, et seadusesätteist tulenevalt peab Brem tõesti silmas üksnes nende teenuste vahendamise peatamist, mitte ei ähvarda kliente neist teenustest ilma jätta.

Samas rõhutas Võrk, et kõik isikud on kohustatud täitma nendel lasuvaid lepingulisi kohustusi. Elanikel tuleb tasuda tarbitud vee, prügiveo ning muude kommunaalteenuste eest. Kui on tekkinud makseraskused, siis tuleks võimalikult kiiresti teenuse osutajaga ühendust võtta ja leppida kokku võla tasumise graafikus.

Abi saamiseks tuleks pöörduda ka linnaosa sotsiaalosakonna ja Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse (Tuulemaa 6, Akadeemia 34, Kauge 4) võlanõustajate poole, et üheskoos tekkinud probleemid üle vaadata ning lahendusi otsida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles