Eesti Juristide Liit annab Tallinnas tasuta õigusabi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Eesti Juristide Liit pakub Tallinna linnakantseleis augusti lõpuni tasuta õigusnõustamist.

28. augustini osutavad Tallinna linnakantseleis (Vabaduse väljak 7)  õigusabi üliõpilased Gerli Helene Gritsenko, Karin Tartu, Olga Kuulme, Ann-Enel Valter, Piret Rummi, Marit Rüüsak ja Kätlin Robas, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Üliõpilased võtavad kliente vastu tööpäeviti kella 10–14 selleks ettenähtud boksis. Esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti osutatakse õigusabi eesti keeles, teisipäeval ja neljapäeval vene keeles.

Õigusnõustajad on valmis vastama linnaelanike kõikidele põhilistele õigusküsimustele erinevatest valdkondadest (perekonnaõigus, tööõigus, pärimisõigus, üüri- ja võlasuhted jne). Keskmiselt on ühe kliendi nõustamiseks aega 20 minutit.

«Tallinna linnakantseleis on Eesti Juristide Liit osutanud õigusabi juba pikka aega. Ühest küljest on see hea võimalus õigusüliõpilastel enda juba omandatud teadmisi praktikas rakendada ning teisalt saavad Tallinna elanikud oma põhilistele probleemidele lahenduse. Tuleb aga silmas pidada, et tegu on üliõpilastega, kellel pole veel pädevust iseseisvalt kohtutesse dokumente koostada ning keerulisemate probleemide lahendamine nõuab rohkem aega,» märkis Eesti Juristide Liidu noorjuristide projektijuht Katarina Kiiver.

Nõustamine toimub Tallinna Linnakantseleis iga päev kella 10–14 elava järjekorra alusel. Eesti Juristide Liit on tasuta õigusabi osutanud alates 2002. aastast ning aastas nõustatakse sel viisil keskmiselt 10 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles