Fotod: uue kohtumaja kõrvale kerkib 8-korruseline büroohoone

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Büroo 83
Büroo 83 Foto: Arhitektuuribüroo KOKO

Tallinna kesklinna rajatava uue kohtumaja naaberkrundile hakati ehitama 8-korruselist büroohoonet. Hoone valmib 2016. aasta lõpus.

Büroo 83 nime kandva ärimaja pinnad ehitatakse kõik müügiks. «Turul on ridamisi edukaid ettevõtteid, kes sooviksid büroopinda, kuid Tallinna kesklinna piirkonnas väikse ja keskmise suurusega A-klassi kontoreid müügiks peaaegu ei pakuta,» sõnas Novira Capitali partner Madis Brjantsev.

Foto: Arhitektuuribüroo KOKO

Kokku läheb 8-korruselises majas müüki 4300 ruutmeetrit kontori- ja teeninduspinda. Hoone büroopinnad on planeeritud selliselt, et nende seast peaks sobiva leidma nii kogu korruse soetavad suuremad ettevõtted kui väikest kontoripinda otsivad ühe-kahe töötajaga firmad.

Hoone arhitektuurilise lahenduse väljatöötamisel lähtuti sellest, et see moodustaks ühtse terviku naaberkrundile rajatava uue kohtumajaga. Büroohoone esimesele korrusele on planeeritud kaubanduspinnad ning ülejäänud korrustele kontorid. Ärimaja alla rajatakse parkla.

Foto: Arhitektuuribüroo KOKO

Tartu maantee 83 rajatav hoone hakkab paiknema lennujaama ja südalinna ühendava magistraali ääres, mõnesaja meetri kaugusel bussijaamast. Ärimaja kõrvalkrundile, kunagise politseimaja asemele, ehitab Riigi Kinnisvara AS lähiaastatel Tallinna uue kohtumaja, mille arhitektuurikonkursi võitis arhitektuuristuudio Siim & Kreis ideelahendus «Matrix».

Büroo 83 ehitab ehitusfirma Bauschmidt. 2016. aasta lõpus valmiva Büroo 83 projekteeris Raivo Kotov arhitektuuribüroost KOKO.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles