Lastekaineris on öö veetnud juba 34 purjus last

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsjoodikutele mõeldud kainestusosakonna tuba laste turvakeskuses.
Lapsjoodikutele mõeldud kainestusosakonna tuba laste turvakeskuses. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Laste Turvakeskuse juurde tänavu veebruaris loodud neljakohalises kainenemistoas on öö veetnud juba 34 purjutanud last.

Tallinna Laste Turvakeskuse juhataja asetäitja Tiina Simson ütles BNS-ile,et alates veebruarist kuni 28. juulini on teenusel olnud kokku 34 noort, kellest 22 olid poisid ja 12 tüdrukud.

Kõige rohkem oli Simsoni sõnul lapsi kainenemas märtsikuus, mil politsei tõi keskusesse 12 last. Simsoni hinnangul ei ole suvine periood alaealiste purjutajate hulka märkimisväärselt mõjutanud. Näiteks juunis pidi öö kainenemistoas veetma kuus noort.

Joobnud laps tuuakse turvakeskusesse juhul, kui politseil ei õnnestu kinnipeetud lapse kodust aadressi välja selgitada või ei saavutata lapsevanemaga telefoni teel kontakti. Politseipatrull teavitab turvakeskust kliendi toomisest eelnevalt telefoni teel, kontrollides ühtlasi, et noorel ei oleks kaasas alkoholi, narkootilisi aineid ega ohtlikke esemeid.

Nõmme teel asuv turvakeskus osutab öist majutusteenust ajavahemikus kella 22-10. Hommikul edastab osakonnajuhataja info lapse majutamisest kohaliku omavalitsuse lastekaitsetöötajale ja lapsevanemale, alaealine lahkub sama päeva jooksul.

Öisele teenusele suunamisele peab eelnema alaealise tervisliku seisundi kontrollimine haigla erakorralise meditsiini osakonnas eelkõige juhtudel, kui noore joove on raske ja esineb mürgistuse, üledoosi või muul moel lapse tervisele ja elule ohtlik seisund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles