Koertenäitus annetab tulud loomade hoiupaigale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koertenäitus
Koertenäitus Foto: Sille Annuk

Täna Tallinnas kuuendat korda toimuva heategevusliku koertenäituse Big Match Show tulud lähevad tänavu MTÜ Tallinna Loomade Hoiupaiga toetuseks.

Kristiine Spordihallis toimuvast BIG Match Showst võtavad osa nii puhtatõulised kui segaverelised koerad, kes võistlevad vastavalt vanusele ja suurusele – ülepõlve- ja allapõlve kutsikad, koerad ning veteranid. Žürii hindab koerte juures nii väljanägemist kui käitumist, valides näituse üldvõitja.

Üritusel toimuvad lisaks mitmed koertega seotud demonstratsioonesinemised. Näiteks esineb Raplamaa Koerasõprade Selts koeratantsuga, oma oskusi näitab politsei- ja piirivalveameti teenistuskoer.

Samuti kuulutab Eesti Koeraomanike Selts kolmandat korda välja «Aasta kõige koerasõbralikum tegu» konkursi võitja. Auhinna annab üle ürituse patroon Marju Länik, kelle sõnul on väga oluline teadvustada koduta ja väärkoheldud loomade probleemi ning tunnustada ja eeskujuks seada hoolivaid inimesi.

Žürii valis konkursi internetihääletusele välja kolm kandidaati. Esiteks Sven Soomuste, kelle kiire tegutsemine päästis Pärnus autolt löögi saanud koera elu ning viis kodust ära jooksnud looma taas peremehega kokku.

Teiseks Raadio Elmar, mille eetris kõlab iga päev üks tasuta kuulutus Varjupaikade MTÜ Pärnu, Viljandi, Võru, Virumaa või Valga varjupaikadesse sattunud kodu otsiva looma tarbeks, on ligi kaks korda suurendanud inimeste huvi võtta omale lemmik varjupaigast.

Kolmandaks Viljandist pärit muusik Myrakas kodanikunimega Üllar Priks, kes kirjutas varjupaikade aitamiseks loo «Koeraelu», mille kogu autorikaitsest saadav tulu läheb viite varjupaika koondava Varjupaikade MTÜ kodutute loomade heaks.

Tänavu kuuendat korda toimuv Big Match Show on iga-aastane heategevuslik koertenäitus, mille eesmärk on juhtida tähelepanu kodutute loomade probleemile ja selle lahendamise võimalustele ning toetada kodutute loomade varjupaikasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles