Lasnamäe tegi Leningradi blokaadi ohvritele reisi välja

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavanema asetäitja Jaanus Riibe saatis pensionärid teele
Lasnamäe linnaosavanema asetäitja Jaanus Riibe saatis pensionärid teele Foto: Lasnamäe LOV

Lasnamäe linnaosa saatis Leningradi Blokaadi Tallinna Seltsi liikmed avastama looduskauneid kohti Harjumaa lähiümbruses. Projekti toetati 300 euroga.

«Pean oluliseks eakate inimeste toetamist, sest nende elukogemusel, teadmistel ja oskustel on Eesti jaoks suur väärtus,» kommenteeris Lasnamäe linnaosavanema asetäitja Jaanus Riibe projekti rahastamist. «Linnaosa on igal aastal rahaliselt toetanud ka Eesti Vabadusvõitlejate Tallinna Ühendust.»

Foto: Lasnamäe LOV

Lasnamäe linnaosavalitsus toetas MTÜ Leningradi Blokaadi Tallinna Seltsi projekti 300 euroga. Rahaga aidati korraldada Tallinna seltsi liikmetele väljasõit, ekskursantide hulgas oli ka Lasnamäe elanikke. Seltsi on toetatud varasematelgi aastatel. 

Foto: Lasnamäe LOV

Leningradi blokaad oli praeguse Peterburi linna piiramine Saksa sõjaväe poolt, mis sai alguse 1941. aasta sügisel ja lõppes 1944. aasta jaanuaris. See oli Teise maailmasõja üks kõige ohvriterohkemaid aktsioone, mille kestel suri nälga ligi miljon inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles