Savisaar tutvustab Shanghais Tallinna kultuuripealinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EXPO maailmanäitusel asuv Eesti paviljon torkab teiste hulgas silma oma erilise välimusega: see on kujundatud rahvariidemustritega
EXPO maailmanäitusel asuv Eesti paviljon torkab teiste hulgas silma oma erilise välimusega: see on kujundatud rahvariidemustritega Foto: Repro

Tallinna linnapea Edgar Savisaar on täna Shanghais EXPO Eesti paviljonis Tallinna Euroopa kultuuripealinna tutvustaval üritusel.

Paviljoni mitmesugustes aktsioonides ja hääletamistel on kuu aja jooksul osa võtnud 25 000 inimest. Savisaar loosib nende vahel välja huvireisi Tallinnasse Euroopa kultuuripealinna aastal.

Selline loosimine viiakse läbi iga kuu. Linnapea annab kätte ka võiduauhinna eelmise kuu võitjale – Shanghai 9-aastasele koolitüdrukule Guo Hanile, kes ootab preemiareisi suure huviga.

Samuti annab Savisaar Tallinna linna ja EXPO Eesti paviljoni nimel üle 3000 helkurit kingituseks ühele sõpruslinna Hangzhou koolile. Linnapea avaldas lootust, et need helkurid aitavad kaasa otsesidemete tekkimisele Hiina ja Eesti koolide vahel. Kingitust tuleb vastu võtma Hangzhou linna delegatsioon eesotsas poliitilise konsultatiivkomitee aseesimehe Zhang Bilaiga.

EXPO Eesti paviljoni on selle suvega külastanud ligi 2 miljonit inimest, millega külastajate arv ületab Eesti elanike arvu. Shanghai EXPOl tervikuna on viibinud ligi 70 miljonit külalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles