ATV-sõitjad muutsid metsatee läbimatuks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealinna piiril asuvasse Männiku rappa viiv tee on ATV-sõitjad muutnud läbimatuks.
Pealinna piiril asuvasse Männiku rappa viiv tee on ATV-sõitjad muutnud läbimatuks. Foto: Postimees.ee lugeja

ATV-sõitjad on muutnud läbimatuks Tallinna piiril asuva Männiku rappa viiva metsatee, kaitseministeeriumi kinnitusel ei saa nad sõjaväe harjutusväljaku alal teid lõhkuvate motomeeste vastu suurt midagi ette võtta.

Tallinna külje all asuvasse Männiku rabasse, mis jääb kaitseväe harjutusväljaku alale, pole juba mõnda aega võimalik teed mööda pääseda, sest ATV-sõitjad on selle muutnud läbimatuks.

Kuna ka ATV-d jäävad porimülkaks muutunud teesse kinni, siis on hakanud nende sõiduvahendite juhid noorde männimetsa sisse ajama uusi radu.

Saku valla avalike suhete nõuniku Kairi Kallaste sõnul on nende poole ka varem sama murega pöördutud, kuid vald ei saa midagi teha, sest see on riigimaa, mida kasutab kaitsevägi.

Kaitseministeeriumi kinnitusel pole keegi neid Männiku rabas toimuvast teavitanud, kuid ministeeriumi pressiesindaja sõnul pole ATV-de jm sõidukitega looduse lõhkumine probleemiks mitte ainult Männiku harjutusväljal, vaid kogu Eestis.

«On selge, et ajal, mil harjutusväljal toimub kaitseväe väljaõpe, ATV-dega sõitjad sinna ilmselt ei sattu. Samas ei saa kaitsevägi kogu harjutusvälja ööpäevaringselt valvata, mistõttu on meie võimalused selliste asjade vältimiseks umbes samasugused, kui igal pool mujal Eestis,» teatas ministeerium oma vastuses.

Kaitseväe logistikakeskuse poolt koostatud Männiku harjutusväljaku keskkonnajuhendis on kirjas, et seal asuvatel kõrge loodusväärtusega rohu- ja siirdesookooslused sooaladel on taunitav sõita ATV-de jt sõidukitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles