Fotod: tuhanded Jehoova tunnistajad kuulavad Lillekülas kolm päeva kõnesid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lilleküla jalgpallistaadionile kogunes reedel ligi 8000 Jehoova tunnistajat, kes kuulavad kolm päeva piiblist inspireeritud kõnesid.

Nädalavahetusel toimub Lilleküla jalgpallistaadionil Jehoova tunnistajate kokkutulek, kus kuulatakse erinevad piiblist inspireeritud kõnesid nii vene, eesti kui ka inglise keeles. Kõnede vahel toimuvad ühislaulmised. Näha saab ka kaheosalist lavastust Jeesuse elu tähtsamatest sündmustest.

Jehoova tunnistajate suursündmuseks saabusid esimesed välisdelegaadid juba esmaspäeval, kuid ürituse alguseks oli 9682 kohaga staadionikatel täitunud kolmveerandi ulatuses. Kohale saabunud olid pidulikult riietatud, mehed kandsid enamuses ülikonda ja lipsu. Õhkkond staadionil oli tavatult rahumeelne ja vaoshoitud, kuulati mõtlikult kõnesid, põlvil piibel, käes pastakas ja märkmik, kuhu mõtteid üles täheldati.

Staadioni keskele oli paigutatud suur kaheosaline lava, kus peeti ühel poolel kõne eesti ja teisel vene keeles. Väliskülalised kuulasid jutlusi kõrvaklappidest. Kõne ettekandjat sai ühtekokku vaadata kaheksalt suurelt ekraanilt. Väetimatele ja liikumispuuetega inimestele oli seatud kaks eraldi sektorit, lavale kõige lähemale.

Mitmesse kohta olid paigaldatud tähistatud annetuskastid. Ürituse kavalehes seisab, et kokkutuleku jaoks on tehtud märkimisväärseid kulutusi ning inimeste annetusi hinnatakse väga. Kutsutakse üles heldekäelisusele.

Tallinna linn on võimaldanud kokkutulekust osavõtjatele tasuta ühistranspordi terve nädala jooksul.

Jehoova tunnistajad on Ameerika Ühendriikidest alguse saanud ülemaailmne kristlik organisatsioon, millel oli mulluse seisuga üle 8 miljoni aktiivse liikme.

Jehoova tunnistajad usuvad Kõikväelisse Jumalasse Jehoovasse ning tunnistavad tema loodud poega Jeesust Kristust. Nad on suitsetamise ja vereülekannete vastu ning kasutavad oma piiblitõlget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles