Tallinna trammi-, trolli- ja bussijuhid saavad lisatasud tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm.
Tramm. Foto: Raigo Pajula

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ja transpordiameti juhataja Andres Harjo lubasid transpordi ametiühingule, et järgmise aasta 1. jaanuarist hakkavad ühissõidukite juhid saama jälle kriisieelset töötasu. Seda lubadust peab linn ka täitma.

Harjo sõnul tähendab Tallinna-poolne lubadus seda, et taastatakse trolli-, trammi- ja bussijuhtide lisatasud ning nad saavad tagasi oma kriisieelse töötasu, mida vähendati 10 protsenti.

Harjo sõnul tuleb ühissõidukite juhtide endiste töötasude taastamiseks raha leida linna järgmise aasta eelarvest. Kui suur see summa võiks olla, ei osanud ta praegu veel öelda.

«Kindel on see, et ametiühimngule on niisugune lubadus antud ja seda tuleb ka täita,» kinnitas Harjo.

Töömahu suurenemist eriti ei tule. Harjo sõnul töötavad bussi- ja trollijuhid juba praegu täistöömahuga ning seda taset säilitatakse. Trammijuhtidel on veel väike varu, mistõttu hakkavad trammid järgmisest aastast tõenäoliselt senisest veidi tihedamini käima.

«Kõige tähtsam on ikka sõitjad, kes peavad saama linnas võimalikult hästi liikuda,» selgitas Harjo. «See tähendab, et me muudame ühissõidukite arvu ühel või teisel liinil vastavalt nõudlusele. Kui vaja, paneme kuhugi juurde, kui vaja, võtame kuskilt vähemaks. Kõik sõltub ikka sõitjate vajadustest ning sellest lähtuvalt tuleb ka muuta sõidugraafikuid.»

Eelmise aasta suvel vähendati Tallinna trammi- ja trollibussikoondises sõidukijuhtide töökoormust 10 protsenti ning tänavu märtsis kärbiti Tallinna autobussikoondises töötajate lisatasusid. Kokku kaotasid mõlema firma töötajad ajutiselt umbes 10 protsenti oma töötasus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles