Fotod ja video: Hotokas mugiti aja peale hot dog´e

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemaailmse hot dog´i päeva raames selgitati täna Hotokas välja kõige kiirem «kuuma koera» mugija. Valmis meisterdati ka Eesti pikim hot dog.

«Hot dog´i päeva raames korraldatakse üle kogu maailma mitmeid erinevaid üritusi ja võistlusi, seetõttu mõtlesimegi, et võiks Eestiski ühe sellise võistluse korraldada,» ütles Hotoka turundusjuht Jarko Lipp.

«Eestis on hot dog´i kultuur veel lapsekingades. Kohalik toiduhuviline teab väga vähe sellest söögist. Mõeldakse, et hot dog on midagi sellist, nagu tanklates serveeritakse, aga kui lauda viime, siis on inimestel suured silmad peas,» ütles Lipp.

Hotoka kokk Tim Treve sõnul on hea hot dog´i saladuseks üks õige või ja munaga küpsetatud sai ning maitsev vorst, ülejäänu osas tuleb lihtsalt komponendid hästi kokku sobitada. «Üks asi, mis hot dog´i juurde kindlasti ei kuulu on ketšup. See on täiesti välistatud,» ütles Treve.

Kiirematel sööjatel kulus roa kugistamiseks veidi üle minuti. Pikima hot dog´i pikkuseks osutus kaks meetrit.

Hotokas asub Tallinnas Toompuiestee 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles